Bilulykken skjedde litt etter klokken 03, opplyser Hordaland politidistrikt til bt.no.

Personbilen, en leid Honda, var på vei fra Melkeplassen mot Danmarks plass da den ble sett av et vitne klokken 03.01. Vitnet la merke til at sjåføren kjørte vinglete og uvørent, og meldte straks fra til politiet.

Bilen tok fyr

Allerede før politiet kom til stedet, hadde bilisten kjørt på et tre i forholdsvis stor fart, like ved St Markus Kirke i Michael Krohns gate. Bilen ble kraftig bulket, og tok fyr i sammenstøtet.

— Vi kjenner ikke dødsårsaken ennå, men har ingen grunn til å tro at han døde som følge av brannen. En politipatrulje fikk slokket brannen raskt ved hjelp av et brannslokningsapparat, sier operasjonsleder Svein Bruarøy hos politiet til bt.no.

Satt fast i vraket

Trolig omkom bilisten momentant i sammenstøtet. Han satt fast i vraket, og måtte skjæres løs.

Den omkomne ble fraktet i ambulanse til Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus, der han vil bli obdusert. Obduksjonen vil avdekke om mannen kjørte i påvirket tilstand.

Vitnet som meldte fra om mannens kjøring, var trolig den eneste personen som så ulykken. Vitnet ble tirsdag avhørt av politiet, opplyser politiførstebetjent Bjørn O. Johnsen til bt.no.

Politiet har ingen mistanke om at ulykkesofferet ønsket å ta sitt eget liv.

TOTALVRAK: Sjåføren ble sittende fast i den brennende bilen etter ulykken. Vraket analyseres nå av fagfolk ved Statens vegvesen i Fyllingsdalen.
Foto: Fred Ivar Klemetsen