Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.43. En betongbil har kollidert med en varebil.

Én omkommet, én hardt skadet

En mann i 40-årene fra Karmøy kommune er omkommet, opplyser politiet. I tillegg er en 61 år gammel mann — også han fra Karmøy - hardt skadet. Han er sendt til Haukeland universitetssykehus i luftambulanse, ifølge Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Sykehuset opplyser klokken 10 lørdag at tilstanden til den skadde mannen fortsatt er alvorlig og ustabil, og at han behandles ved intensivavdelingen.

Ambulanse, luftambulanse, brannfolk og politi ble sendt til ulykkesstedet, helt sør i Sunnhordland. Også Vegvesenets ulykkesgruppe er tilkalt.

Rett strekning

Dødsulykken skjedde i 80-sonen på en forholdsvis rett strekning, ifølge fotograf Henrik Mundal Andreassen, som er på stedet.

— Betongbilen ligger på siden, mens varebilen omtrent 30 meter unna er totalvrak, sier han.

Politiet har ennå ikke frigitt identiteten til de involverte. Dette vil først bli offentliggjort etter at pårørende er varslet.

Veien stengt

Føreren av betongbilen var trolig på vei nordover da de to kjøretøyene støtte mot hverandre. Årsaken til ulykken er ikke klarlagt.

Riksvei 47 vil være stengt i et par timer fra klokken 21 mens betongbilen fjernes fra stedet, opplyser politiet. Omkjøring skjer via E39 Våg-Haukås i Sveio.