I en vanvittig fart dundret en svart Mercedes kabriolet inn i en rekke med parkerte biler. Vinje omkom på stedet, en 27 år gammel mann ble lettere skadd sendt til Haukeland. Ti kjøretøy er skadet.

Sammenstøtet i Carl Konows gate skjedde ved 03-tiden i går natt. Sjokkerte naboer våknet av larmende brak, da Mercedesen smalt i rekken av biler.

De to som satt i ulykkesbilen, ble kastet ut i luften.

34-åringen døde momentant, mens en 27-årig mann ligger på Haukeland universitetssykehus med kun lettere skader.

Trodn Vinje var regnet som hovedvitne i rettssaken etter Åsane-drapet. Mange mener han satt på nøkkelinformasjonen, som eventuelt kunne bidratt til å få frem hele sannheten om det Gulating lagmannsrett har beskrevet som en ren henrettelse av Øyvind Bjarte Madsen.

Jarle Olsen og Tor Helge Flaten er dømt til henholdsvis 21 og 18 års fengsel i forbindelse med drapet.

Rystet trafikksjef

Totalt ble ti kjøretøyer skadet i ulykken natt til i går: Ulykkesbilen, en motorsykkel — og åtte parkerte biler i rekke.

Leder for trafikkavsnittet ved Hordaland politidistrikt, Arvid Ask, er dypt rystet.

— Jeg var selv på ulykkesstedet i går tidlig. Det var uhyggelig å se hvilke krefter som har vært i sving. Jeg sitter nå og ser på bilder fra andre store ulykker vi har vært involvert i. Jeg må si at dette er en av de verste jeg har vært borti, forteller han til bt.no.

Han grøsser ved tanken på hvor fort sjåføren må ha kjørt i 50-sonen.

— Tre biler ble flyttet opp på fortauet. Den ene står oppå panseret på den andre. Da sier det seg selv at farten har vært ekstrem. Eksakt hvor høy hastighet som er holdt, er for tidlig å si.

- Ubegripelig

Flere politifolk beskriver det som utrolig at 27-åringen har sluppet fra sammenstøtet og luftferden med kun lettere skader.

— Det er jo nesten helt ubegripelig. Trolig skyldes det at ulykkesbilen ikke bråstoppet, men skrenset bortover langs rekken av parkerte biler, forteller trafikksjef Ask ved Hordaland politidistrikt.

Vitner opplyser til bt.no at bremsesporene etter Mercerdesen er svært lange, og at det i natt la vrakdeler over et stort område der ulykken skjedde.

— Hvor lange bremsesporene er, kan jeg ikke uttale meg om foreløpig, sier Ask.

Villmannskjøring

Ifølge beboere i Carl Konows gate bedrives det mye galmannskjøring i området på nattetid. Kappkjøring blant ungdommer skal være et kjent fenomen.

— Det er riktig at unge driver uvettig kjøring i området for å få et «kick». Men vi har ikke holdepunkter for å si at denne episoden er et utslag av kappkjøring.

Politiet forsøker nå å komme i kontakt med vitner som kan ha sett hva som skjedde. 27-åringen som er lettere skadet, vil bli avhørt i løpet av dagen.

Politiet har sikret seg nødvendige blodprøver, men har ingen holdepunkter for å si at føreren av ulykkesbilen har vært påvirket.

Sterkt preget

Ulykken har gått sterkt inn på redningsmannskaper fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten.

— Vi har et apparat som tar seg av dette. Men det er klart man blir preget av noe slikt, forteller Ask.

Carl Konows gate var stengt for trafikk i hele natt. Ved 8-tiden ble gaten åpnet for ferdsel igjen. Nå går trafikken som normalt.

STORE SKADER: Totalt ni biler ble skadet i den voldsomme smellen.
FOTO: RUNE NIELSEN