Til mannen som fant Unni Johnsen ved Grieghallen, forklarte den 59 år gamle kvinnen at hun hadde falt. Han varslet deretter ambulansen.

Indre skader

Onsdag ettermiddag utelukket politiet at Johnsen hadde pådratt seg skadene etter et fall. Etter at den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt ble klar i dag, er oppfatningen endret.

"Foreløpige opplysninger fra obduksjonen viser at avdøde, Unni Johnsen, hadde indre skader i hoften/bukpartiet som kan være forenlig med at hun har falt", heter det i en pressemelding fra politiet.

— Ettersom dette er en foreløpig rapport, kan vi ikke avvise at hun er blitt utsatt for noe kriminelt, men mye tyder på at dette er en fallulykke, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt.

Funnet på fortauet

Unni Johnsen ble funnet av en tilfeldig forbipasserende ved 17.30-tiden mandag denne uken. Hun lå da på fortauet i Nina Griegs gate, med livstruende skader.

Hun ble fraktet til Haukeland mandag, der hun ble operert kort tid etter.

I løpet av tirsdag og onsdag forverret tilstanden seg, og natt til torsdag døde Johnsen av skadene.

Politiets etterforskning har også slått fast at skader og undersøkelsene av Johnsens klær passer heller ikke med teorien om at hun skal blitt påkjørt.

Samtidig kan ikke politiet med sikkerhet si hvor hun kan ha falt.

— Mye tyder på at hun ikke pådro seg skadene på det stedet hun ble funnet, så vi vet fortsatt ikke helt eksakt hva som har skjedd, påpeker Hillestad.

Sist sett ved biblioteket

Unni Johnsen (59) ble sist sett ved biblioteket i Strømgaten, på hjem vei jobben ved Kunsthøgskolen i Bergen. Klokken var da mellom 17 og 17.30, mandag ettermiddag.

— Ettersom vi ikke helt eksakt vet hva som har skjedd, ønsker vi fortsatt tips fra publikum, understreker informasjonslederen.