Den tragiske ulykken skjedde i krysset Risasjøvegen/Mongstadvegen i Lindås kommune ved 17.45-tiden mandag.

Skulle på jobb

Jørgenvik kom syklende da han kolliderte med en lastebil.

— Han kom ned fra Risasjøvegen på fylkesveg 57 og syklet nordover mot Mongstad. Ute på Mongstadvegen fortsatte han bort en lomme på venstre side av veien. Vi vet ikke om han var i ferd med å krysse veien for å komme over på høyre side og fortsette nordover, sier Einar Vatne.

Lensmannen i Lindås og Meland forteller at han kjente godt til Jørgenvik.

— Han jobbet i Statoil og skulle begynne på jobb på Mongstad klokken 19.00. Det er tragisk, sier Vatne.

På halv stang

Ved Statoils anlegg på Mongstad flagges det på halv stang tirsdag. Jørgenvik ble ansatt ved oljeraffeneriet i 1974 og var en respektert kollega. Han var utleid til teknologisenteret på Mongstad da han mistet livet.

— Hele Mongstad er preget av det som har skjedd. Vi har mistet en respektert og kjær kollega, sier Morten Eek, pressetalsmann for Statoils landanlegg.

Han forteller at det har blitt arrangert en minnemarkering og at det flagges på halv stang tirsdag. De nærmeste kollegene av Jørgenvik følges opp av organisasjonen.

— Våre tanker går til familien og de nærmeste, sier Eek.

Avhøres tirsdag

Politiet har ennå ikke klarlagt hva som var årsaken til ulykken. Flere vitner skal avhøres. Det samme skal sjåføren av lastebilen.

— Vi skal avhøre ham tirsdag. Førerkortet er rutinemessig beslaglagt, sier Vatne.

Det er ikke mistanke om promille. Tor Olav Jørgenvik var bosatt i Lindås. Lastebilsjåføren var sterkt preget etter ulykken og ble tatt hånd om av arbeidsgiver.

OMKOM: 60 år gamle Tor Olav Jørgenvik fra Lindås omkom i en sykkelulykke på Mongstadvegen mandag ettermiddag.
Erlend Spurkeland