Mannen, en 52 år gammel belgisk cruiseturist, ble påkjørt av en stor lastebil på Dokkeskjærskaien torsdag. Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i ambulanse. Sykehuset opplyste torsdag kveld at han var kritisk skadet. Fredag formiddag opplyser Haukeland universitetssykehus at mannen døde av skadene.

Ulykken skjedde inne på det lukkede kaiområdet, opplyser Hordaland politidistrikt. Politiet ble varslet ved 17.30-tiden torsdag.

— Slept under bilen

— Det er snakk om et uhell i forbindelse med rygging på kaien. Vedkommende ble slept under bilden, og døde dessverre i løpet av natten, opplyser politiførstebetjent Arne Sangolt ved trafikkavsnittet i Hordaland politidistrikt til BT.

Lastebilen forlot stedet etter ulykken, men kom tilbake senere. Om føreren i det hele tatt har merket noe sammenstøt, er uklart.

— Det er en stor og tung bil dette her. Mer kan jeg ikke si om det, annet enn at det som har skjedd, har skjedd, sier Sangolt.

Knappe ressurser

Politiet sier de har kontroll på sjåføren og bilen, men at de har knappe ressurser nå i ferien.

— De nødvendige undersøkelser blir foretatt. Dessuten har vi har jo både øyenvitne og videoovervåking over det som skjedde fra forskjellige vinkler. Vi holder på å samle trådene og få tatt de nødvendige avhørene. I tillegg prøver vi å ivareta de pårørende som best vi kan. Men vi har knappe ressurser vi har nå midt i ferietiden, sier politiførstebetjent Sangolt.

Sjekker video

Havnevesenet sa torsdag kveld at de ennå ikke hadde oversikt over ulykken.

— Det er for tidlig å si hva som har skjedd. Vi skal gå gjennom kameradekningen over området sammen med politiet så raskt vi klarer, sa Svein Erik Malkenes, sikkerhetsleder i Bergen Havnevesen til BT torsdag kveld.

ETTERFORSKER: Politiet gjør torsdag kveld undersøkelser inne på det avsperrede kaiområdet.
Geir Martin Strande
RETT TIL HAUKELAND: Her fraktes den hardt skadde mannen bort fra kaiområdet.
Geir Martin Strande
bilde.JPG
Geir Martin Strande