Operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt opplyser til bt.no at politiet fikk melding om ulykken klokken 03.18.

En time senere ble det meldt fra Haukeland sykehus at mannen var omkommet.

Flere vitner

Ulykken skjedde i et trappehus som fører opp til utestedet, altså ikke inne på selve kjøpesenteret. Flere vitner har forklart at mannen hadde forsøkt å skli på gelenderet, men mistet balansen og falt ned på utsiden. Alt tyder på at fallet var en ren ulykke.

— Det er et stort sjokk for oss at noe slikt kunne skje. Tankene våre går til vennene og familien til den omkomne, sier senterleder Ingrid Wembstad på Xhibition.

Etterforskes

Person- og voldsavsnittet ved Bergen politikammer vil etterforske ulykken.

— Slik det ser ut fra de opplysningene vi har, tyder ting på at han hoppet opp på gelenderet med viten og vilje. Han satte seg oppå med gelenderet mellom beina og mistet balansen, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen til TV 2 Nettavisen.

Åpnet i juni

Xhibition ligger det i tidligere Posthuset, og åpnet i juni. Sist helg åpnet restaurantkomplekset Era med uteservering på taket. Utestedet har til sammen 700 stoler, og inneholder både restaurant, kafe, uteservering og nattklubb. Bergens største serveringssted har 74 ansatte.

Etter det bt.no forstår, hadde den omkomne vært gjest ved nattklubben i toppetasjen på kjøpesenteret.

Etter stengetid

Ulykken skal ha skjedd like etter stengetid for utestedet, i det de siste gjestene var på vei ut. Den omkomne 31-åringen er fra Somalia.

<b>STENGT:</b> Restauranten holdt stengt torsdag.
PÅL ANDREAS MÆLAND
<b>ULYKKESSTED:</b> Trappehuset der dødsulykken skjedde, ligger bak glassvinduene over hovedinngangen.
<b>HER SKJEDDE DET:</b> Det var i dette trappehuset 31-åringen falt ned. Trappehuset går fra restauranten i 4. etasje til hovedinngangen i Stavhusgaten. Den omkomne skal ha prøvd å skli ned på gelenderet, og falt ned i midten.
PÅL ANDREAS MÆLAND