Den drapssiktede småbarnsfaren ble i går fengslet i fire uker med brev— og besøkskontroll.

Det til tross for at han hevder han handlet i selvforsvar da han tok livet av den 31 år gamle mannen. Overfor politiet har han forklart at han ble angrepet av sitt offer, og at han fryktet for eget liv.

BT er kjent med at 31-åringen blødde i hjel av skadene han fikk etter ett enkelt knivstikk mot mageregionen.

Kniven funnet

Dette i kombinasjon med egne skader skal 30-åringen mene styrker hans versjon om at han handlet i selvforsvar.

Politiet har beslaglagt flere kniver i siktedes leilighet, og har ennå ikke frigitt åstedet. Etterforskerne mener imidlertid de har funnet kniven som tok livet av 31-åringen.— Vi har funnet det vi tror er drapsvåpenet, sier påtaleansvarlig Eli Valheim.

Den drapssiktede 30-åringen ankom gårsdagens fengslingsmøte i Nordhordland tingrett med en stor bandasje på venstre hånd. Mandag ettermiddag ble han operert for skadene, under narkose.

— Han har fått et dypt knivkutt i hånden, som rev av sener og muskler, sier siktedes forsvarer, Helge Wesenberg.

Hans klient så tydelig preget ut, og unngikk å se i retning pressekorpset.

Forklarte seg i hemmelighet

Fengslingsmøte gikk bak lukkede dører, uten at pressen fikk være til stede. Ifølge politiadvokat Valheim skyldes det at politiet ikke er ferdige med avhørene av siktede, de som var til stede i kjellerleiligheten hans og naboene som kom stormende til for å hjelp.

I tillegg er det flere sprik i 30-åringens versjon og enkelte vitners beskrivelse av hendelsesforløpet. Dette er årsaken til at politiet trolig ikke vil gå ut med flere detaljer rundt hendelsesforløpet før over helgen.

— Vi frykter at vitner vil kunne lese siktedes versjon, og tilpasse sin forklaring deretter. Derfor legger vi lokk på hendelsesforløpet inntil videre, sier Valheim.

Hun regner med at politiet vil bli ferdige med vitneavhørene i løpet av en ukes tid. Trolig vil ikke siktede bli avhørt igjen før fredag eller over helgen.