— En person er savnet i vannet ved Mosterhamn badeplass, sa operasjonsleder Trond Friberg i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt til bt.no klokken 13.25.

Ulykken skjedde i Grueparken ved Moster Amfi. Meldingen kom til politiet klokken 13.18.

Mannen på 19 år fikk intensivbehandling på Haukeland Universitetssykehus utover ettermiddagen. Klokken 20.15 bekrefter sykehuset at mannen er omkommet.

- Rykket ut

  • Mannen ble observert vassende utover i sjøen. I det ene øyeblikket var han synlig, i det neste var han ikke det, sier operasjonsleder.

Dykkere fra brannvesenet i Bergen rykket ut med luftambulanse. Redningsdykkere fra Haugesund brannvesen, samt ambulanser og politipatrulje fra Stord lensmannsdistrikt kom også til stedet.

Klokken 13.28 ble ungdommen hentet opp fra sjøen. Redningsmannskapene startet forsøk på gjenopplivning på stedet.

Kritisk skadet

Akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus opplyste at mannen var kritisk skadet. Han fikk behandling ved intensivavdelingen.

Politiet opplyste først at gutten var 14 år gammel. Riktig alder er 19 år. Ifølge politiet har mannen hatt midlertidig bosted på Heiane mottak på Stord.

Klokken 14.10 skal 19-åringen ha blitt fløyet til Haukeland sykehus i Bergen.

Kriseteam varslet

Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt uklare.

— Vi har ikke opplysninger om han har vært på stranden eller i båt, sier vaktkommandør Trond Jargren i Bergen brannvesen.

Kriseteamet i Stord kommune er varslet.

Saken oppdateres