En 32 år gammel mann ble alvorlig skadd i ulykken, som skjedde da gasstankskipet «Good Wood» var i ferd med å klappe til kai i 9-tiden søndag.

– De to mennene ble trolig truffet av en fortøyningsvaier idet båten skulle legge til, sier konsernsjef Frank Harry Toftesund i skipets agent Ole R. Olsen.

Omkom

De to arbeiderne, som begge er fra Filippinene, ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter ulykken. 49-åringen døde på sykehuset av skadene han pådro seg, får NTB opplyst av politiet i Hordaland. Ifølge Haukeland universitetssjukehus er tilstanden til den 32 år gamle mannen alvorlig, men stabil.

Operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt sier til NTB at ulykken er under etterforskning.

– Begge de to jobbet på skipet. Hva som har skjedd og hvordan ulykken kunne skje, kan jeg ikke gå inn på nå, sier Grindeland.

Arbeidstilsynet, Sjøfartsinspektøren og Sjøfartsdirektoratet er orientert om det som skjedde.

Fikk førstehjelp

– Vi har registrert hendelsen som en arbeidsulykke og avventer politiets etterforskning. Hvis det viser seg at skipet hadde for stor fart eller gjennomførte en feilmanøvrering, vil vi gå tyngre inn i saken, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NTB.

Skipet skulle frakte petrokjemisk gass fra Mongstad, som har mer enn 2.000 skipsanløp i året.

– Det var en vakt ved Statoils anlegg som meldte fra om ulykken, og de skadde fikk førstehjelp av Statoils brann— og redningsteam, opplyser pressekontakt Kåre Ness ved Statoil Mongstad til NTB.

En person omkom og en annen er hardt skadet etter arbeidsulykken på Mongstad.
Knut Strand (arkiv)