Sent tirsdag kveld bekrefter politiet at en mann omkom i en ulykke ved Kaland på E39 Osveien i Bergen.

Helsepersonell jobbet desperat med å redde mannen i 50-årene som ble slått bevisstløs da bilen han satt i, traff en lyktestolpe. Politiet ble varslet klokken 22.35.

Klokken 23.46 meldte de at livet ikke sto til å redde. En lege erklærte mannen død på stedet.

Politiet opplyser at onsdag at bileier ikke var med i bilen. Sjåføren skal ha fått ett illebefinnende før han kjørte av veien og traff lyktestolpen.

Ingen bremsespor

Øyenvitnet Bjørn Nesse sier at bilen fikk store skader i understellet, og det virker som den har kjørt rett i stolpen uten å bremse.

— Bilføreren skal ha fått et illebefinnende før han kjørte ut av veien, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til BT.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Det var to personer i bilen.

— Vi har ingen opplysninger som tilsier at den andre personen er skadet, sier operasjonsleder Wallestad.

E39 åpnet igjen

Brannvesenet rykket også ut for å gjøre bilen strømløs, og sikre skadestedet.

E39, som er hovedfartsåren mellom Bergen og Stavanger, ble stengt etter ulykken. Ifølge vitner oppsto det lange køer i begge retninger.

Politiet har sendt tre patruljer til ulykkesstedet. Etter midnatt slapp de ventende kjøretøy forbi, og trafikken dirigeres manuelt i et av kjørefeltene.

— Det er ingen kø der akkurat nå, men det blir tidvis stengt, sa trafikkoperatør Morten Hansen i Vegtrafikksentralen ved 00.30-tiden.

Politiet var fortsatt på plass rett før 01-tiden.

Blant annet skal BKK jobbe med å reparere lyktestolpen, og det kan vare helt til halv tre, ifølge Hansen.

Flere ulykker

Tidligere på kvelden var E39 også stengt i cirka en time etter at en tivolibil snurret ved Hatlestadlia like i nærheten. Det lekket olje, og det oppsto store køer.

Det har også vært en trafikkulykke på riksveg 555, Sotra, torsdag. To personer ble fraktet til legevakten etter at to biler kolliderte.To andre personer slapp med skrekken da en bil havnet utfor vegen i Straumevegen. Bilen ble skadet og Falck ble rekvirert, men det er ikke meldt om personskader.

En 12 år gammel gutt klaget over smerter i skuldre og fot etter at han ble påkjørt i Øvre Fyllingsvei ved 19-tiden. Han skal ha løpt ut i veien etter en ball. Føreren holdt lav fart da uhellet skjedde.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller e-post

ulykkessted.jpg
2211-tipser