Forgiftning av for storemengder rusmidler, er den trolige årsaken til at en 20 år gammel kvinne døde ipolitiarresten, natt til mandag.

Først om opptil tre uker fårrettsmedisinerne svar på blodprøver som kan fortelle nøyaktig hvilke stoffeller stoffer som drepte henne, ifølge Paal-Henrich Berle. Han er leder foretterforskningsavdelingen i Spesialenheten for politisaker på Vestlandet.

— Regelmessige tilsyn

Blodprøvene blir analysert avFolkehelseinstituttet i Oslo.

Nå sjekker Spesialenhetenom de inspeksjonene 20-åringen fikk natten hun døde, var gode nok.Reglene tilsier tilsyn hvert 30. minutt. Sjekkene består vanligvis i å se innluken.— Det ser ut til at tilsynenehar vært regelmessige. Det vi er opptatt av, er innholdet i disseinspeksjonene, sier Berle.

Han sier han ikke vil gå innpå hvorvidt politifolkene i arresten bare så inn i luken – en såkalt visuellkontroll – eller gikk fysisk inn i rommet.

— Det er ikke noen plikt åvekke sovende, men det ligger i sakens natur at inspeksjonen har et formål. Deter å se om du puster normalt, sier Berle.

Vitner

Den 20-årige kvinnen blebrakt inn i arresten ved midnatt søndag. Vel åtte timer senere ble hun funnetdød. Søndag kveld var hun flere ganger i kontakt med legevakt, ambulanse ogpoliti.Helsevesenet ville ifølgepolitiet på stedet «ikke ha henne». 20-åringen var ruspåvirket.

Ingen i politiet har statussom noe annet enn vitner i saken.