Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

— Dødsårsaken er overveiende sannsynlig drukning. Det er ikke funnet tegn på skade eller sykdom, og det er ingen tegn på ytre skader som kan ha påvirket ham. Vi legger til grunn at han ikke har vært utsatt for noe kriminelt, sier sjef ved voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt, Tove Lian Mathisen.

Oppdaget av forbipasserende

Politiet venter fortsatt på svar på prøver som er sendt til analyse.

John-Frode Heitmann (22) ble funnet i Lille Lungegårdsvann lørdag.

Han ble oppdaget av en tilfeldig forbipasserende. Et stort redningskorps rykket ut, men måtte konstatere at mannen var død.

Var like i nærheten

Den vernepliktige gasten er ikke blitt sett siden 15. november i fjor. Like før klokken 01.30 forlot han utestedet Metro. Overvåkningsbilder viser at han befant seg på kiosken 7-Eleven i Torggaten noen minutter senere.

Ved 02.30-tiden ble mobiltelefonen hans brukt for siste gang ved Ole Bulls plass. Der sluttet alle spor, bare 200 meter fra Smålungeren. Letemannskaper soknet langs alle kaiene i Bergen sentrum, og også Smålungeren ble sjekket av dykkere.

— Vannet ble gjennomsøkt uten funn, like etter at Heitmann ble meldt savnet. Dessverre er det veldig dårlig sikt i vannet, man ser knapt en centimeter, sier brigadeleder Oddbjørn Landsvik i Bergen brannvesen.

Familien til Heitmann engasjerte seg sterkt for å oppklare forsvinningsmysteriet. De hengte opp plakater med bil-de av den savnede i hele byen, og har gjentatte ganger stilt opp i mediene og bedt om hjelp til å lete.

Politiet underrettet lørdag familien til Heitmann om funnet av den avdøde personen.

bt.no retter: I en tidligere versjon av denne saken kom vi i skade for å skrive at Smålungeren aldri ble gjennomsøkt i forbindelse med søket etter John-Frode Heitmann. Det viser seg imidlertid at et slikt søk faktisk ble gjort i november. Vi beklager feilen.

CHRISTIAN LURA
Politiet