— Vi arbeider ut ifra at det er eieren av bilen som er omkommet, men kan ikke si noe sikkert før det er foretatt en identifikasjon ved Gades institutt, opplyser lensmann Reidar Færestrand ved Stord og Bømlo lensmannskontor til bt.no.

Den omkomne mannen er sendt til Gades institutt ved Haukeland Universitetssykehus for obduksjon og identifikasjon. KRIPOS bistår ved identifikasjonen.

Eieren av bilen er en 47 år gammel mann fra Stord. Han skal ha bodd i bilen på campingplassen Sponavika en tid.

Politiet har sikret åstedet. Kriminaltekniker fra Haugeland og Sunnhordland undersøker bilen, med bistand fra kriminaltekniker fra Hordaland.

I full fyr

Bilen sto i full fyr da brannen ble meldt klokken 18.42.

— Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen. Klokken 19.08 meldte en politimann at en person hadde omkommet i brannen, sier operasjonsleder Trond Fryberg ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Han sier det på det nåværende tidspunkt er umulig å si om personen er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Det dreier seg om et menneske i en totalt utbrent bil. Vi vet ikke hvem det er, heller ikke hvilket kjønn vedkommende har, sier Fryberg.

Full etterforskning

Det er iverksatt full etterforskning. Politibetjenter fra Stord lensmannskontor er nå i ferd med å sperre av området rundt den utbrente bilen, en Toyota stasjonsvogn.

— I første omgang forsøker vi å finne bilens eier. Det er mulig å lese registreringsnummeret på bilen, sier Fryberg.

Kripos er ikke koblet inn i saken, men politiet i Haugesund har stilt krimteknikere til rådighet.

— Er det noe som tyder på at bilen har kollidert?

— Nei, bilen står parkert på en vei. Det er ingenting som tyder på at den har vært involvert i et trafikkuhell, sier Fryberg.

Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

UTBRENT: Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.
Foto: Ove Olderkjær