Det skal dreie seg om tre forskjellige saker, til tre ulike tidspunkt. For ett år siden ble en av beboerne ved Ølve alderspensjonat frastjålet 55.000 kroner. En person har vært inne på rommet til vedkommende og tatt med seg pengene.

— Vi gjennomførte en del avhør den gangen, men kom ikke videre. Til slutt henla vi saken, sier etterforskningsleder Sigurd Børve ved Kvinnherad lensmannskontor til BT.

Stjal fra død mann

Men i mars i år ble det oppdaget to nye tyverier. Da valgte lensmannskontoret å gjenåpne den ett år gamle saken saken.

— I mars stjal noen 500 kroner fra rommet til en mann som nylig hadde dødd. Det er ganske grovt, forteller Børve.

Noe senere ble en annen beboer frastjålet beroligende og smertestillende medikamenter.

— Vi må se de tre tyveriene i sammenheng og har derfor valgt å gjenåpne saken fra i fjor. Fellesnevneren for de tre sakene er at tyveriene ble gjort på samme sted og på samme måte.

Bygdesladder

For noen dager siden ble BT oppringt av en rasende kvinnhering som mente politiet gjorde altfor lite for å løse saken. Børve avviser kritikken som også har vært fremmet i lokalpressen.

— Vi skulle selvsagt prioritert denne etterforskningen mer, men vi må gjøre ting rett og unngå å mistenkeliggjøre alle de ansatte på alderspensjonatet. Nå holder vi på å kartlegge hvem som har vært i bygget mens tyveriene ble begått. Avhørene vil først komme i gang når vi vet dette, sier Børve.

Lensmannen i Kvinnherad, Jan Fosse, mener mye av kritikken som er fremmet i lokalpressen er bygget på bygdesladder.

— Hvis folk har konkret informasjon ber vi dem ta kontakt. Det er bedre enn at det skal være løse spekulasjoner på bygden, sier Fosse til BT.