Etter at paret gikk fra hverandre beskrives forholdet mellom de to som svært konfliktfullt.

Eks-mannen skal flere ganger ha oppført seg truende overfor kvinnen (37). I slutten av oktober gikk hun til politiet.

— Flere trusler

— Det dreier seg om flere drapstrusler. Hvor mange kan jeg ikke si, men det er flere, forteller stasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon.

Kvinnens nye kjæreste forteller at hun var redd.

— At hun var redd ham, er det ingen tvil om, sier mannen.

— Var det noe som tydet på at noe alvorlig kom til å skje?

  • Ut ifra det som tidligere hadde skjedd, kunne vi frykte det, ja, sier mannen. Han ønsker ikke å utdype det noe mer.

Frykten for hva som kunne skje fikk også kvinnen til å søke hjelp hos politiet tidligere denne uken. Bakgrunnen var en ny trussel.

— Vi bestemte oss på den bakgrunn å kalle eks-mannen inn til avhør. Da han ikke møtte, ble det besluttet å pågripe ham, forteller politiadvokat Magnar Austerheim i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Eks-mannen ble løslatt, men fikk forbud mot å ta kontakt med eks-konen.

Tenkte på voldsalarm

Samtidig hadde politiet møte med kvinnen og tilbød henne voldsalarm.

— Hun fikk orientering om hva det innebar og ville tenke på det og kontakte oss igjen, sier stasjonssjef Eggen.

Det rakk småbarnsmoren aldri.

Få timer etter at eks-mannen var ilagt besøksforbudet mener politiet at han satte fyr på boligen og tok livet av kvinnen og deres felles sønn på ni år. Datteren på 16 greide å redde seg ut ved å hoppe ut et vindu.

Den kraftige brannen startet i den delen av huset hvor ofrene lå og sov.

Politiet vil ikke svare på om det vet om ofrene var i livet da brannen startet. Heller ikke vil det kommentere opplysningen om at det skal ha vært høylytt bråk fra huset kort tid i forveien.

— Vi vil ikke si noe om hva vi vet, eller hva som er bakgrunnen for siktelsen, bortsatt fra at det er taktiske grunner som ligger bak, sier Eggen.

I klartekst betyr det at politiet trolig har sentrale vitneobservasjoner i saken. Enten vitner som har sett 41-åringen, eller som har gitt opplysninger som har slått huller i hans forklaring.

— Mannen nekter ethvert kjennskap til saken. Det er alt vi kan si om hans forklaring, sier stasjonssjef Eggen.

Tatt etter tre timer

41-åringen ble pågrepet bare tre timer etter brannalarmen gikk. Da var han hjemme i boligen sin, som ligger få minutters gange fra brannstedet.

Patience Gumede, som bor i samme huset som den siktede 41-åringen, forteller at politiet ringte på døren hos henne ved 07-tiden i går morges.

— De spurte om jeg kjente noen av folkene i oppgangen, men jeg har aldri snakket med noen av naboene, forteller Gumede, som nylig flyttet til huset.

Da hun kom hjem fra skolen i 11-tiden på formiddagen, var politiet fortsatt der.

41-åringen ble først tatt med av politiet som vitne og pårørende i saken. Han skal ha vært helt rolig da politiet banket på hos han. Mannen var heller ikke synlig beruset.

— Han ble tatt inn som vitne, men med bakgrunn i de siste dagers hendelser var han selvsagt interessant, sier Eggen.

Få timer senere mente politiet at det hadde nok til å sikte ham for mordbrann - som har lovens strengeste straff på 21 års fengsel som strafferamme.

Avhørene av 41-åringen fortsatte til langt på kveld i går. Politiet jobbet også på åstedet, og fikk bistand fra både teknikere og taktiske etterforskere fra Kripos.

41-åringen er kjent for politiet fra før av, men bare for bagatellmessige forhold.

DØDSBRANN: Kripos kom til Florø i går for å bistå det lokale politiet med etterforskningen av dødsbrannen der en 37 år gammel kvinne og hennes ni år gamle sønn mistet livet.