Bergen og Hordaland går inn med betydelige støtte.

— Leksehjelpen er et så godt tilbud at vi har bestemt oss for å skyte inn midler for å gi tilbudet et ekstra puff, sier byråd for oppvekst, Hans-Carl Tveit.

Bergen kommune samarbeider både med Bergen Røde Kors og Frivillighetssentralen om å utvide Leksehjelpen. Byråden ser at resultatene er gode og velger å satse på tilbudet.

Bergen kommune har bevilget en million kroner til Leksehjelpen i 2007. Hordaland fylkeskommune følger opp med 250.000 kroner for å utvide tilbudet til elever i de videregående skolene.

Fylkeskommunen planlegger også en sommerskole. Tilbudet vil særlig bli rettet mot fremmedspråklige elever.

— Vi mener dette er et strålende tiltak. Ikke minst er det en stor fordel at både skoleflinke og elever som sliter, kan dra nytte av individuell hjelp, sier opplæringsdirektør Svein-Erik Fjeld.

Askøy Røde Kors dobler Leksehjelpen i år. På Ravnanger er det gjort avtale med Askøy Forum om å benytte flerbrukshallen. Det nye tilbudet, som begynner om et par uker, vil særlig bli rettet mot elever ved Ravnanger ungdomsskole, Tveit og Haugland barneskoler. Opplegget skal gjennomføres i samarbeid med Idrettsrådet.