I dag startet innflyttingen i seks av de nye leilighetene i Solvalla Terrasse i Hatlestadlia. Disse skulle vært tatt i bruk for en uke siden. Men fordi brannstiftere forårsaket stor skade på fire leiligheter, måtte innflyttingen utsettes. Entreprenør Magne Heldal, som bygger de 71 terrasseleilighetene, er oppbrakt over hærverket og brannpåsettelsene som har skjedd i løpet av byggeperioden.

— Jeg tenker på sikkerheten og trivselen for dem som skal flytte inn i leilighetene. Først utlovde jeg 10.000 kroner for dem som ga opplysninger som førte til at politiet fikk tak i de som har utøvde hærverk på leilighetene før de var innflyttet. Da det ble satt fyr enda en gang, tidoblet jeg dusøren til 100.000 kroner. Siden heller ikke det har gitt resultater, dobler jeg dusøren til 200.000 kroner i håp om at de skyldige blir tatt, sier Magne Heldal til bt.no.

— Dette gjør jeg for å stoppe terroristene som står bak hærverket og brannstiftelsen. På meg virker ugjerningen vel planlagt. Slike folk må stoppes, sier Heldal som oppfordrer alle som har opplysninger om å levere dem til politiet, sier Heldal.

Etterforskningsleder Geir Duesund ved Fana politistasjon sier til bt.no at politiet ikke står foran et gjennombrudd i etterforskningen i saken.

— Vi har avsluttet rundspørringen, men er fortsatt i en fase av etterforskningen der vi samler opplysninger og kryssjekker tips, sier han.

— Dessverre er det blitt en del av ungdomskulturen i Fana å vise at man er tøff ved å tenne på bygninger. Utenom de to brannpåsettelsene på Solvalla Terrasse, har ungdom satt fyr på Søreide kirke og Kirkevoll skole og andre bygninger, sier Duesund.