Samme dag som Brann fikk utdelt sine gullmedaljer, fikk jentene fra Kalandseid/Søfteland sine beviser på at de har vunnet kretsmesterskapet i fotball i 2007.

7-erlaget slo Vadmyra 8-6 i et fyrverkeri av en finalekamp, og jentene smilte fra øre til øre da gullet var sikret.

– Dette er veldig stort. Vi har aldri vært kretsmestere før, forteller Kristine Aasheim (14).

Sterkt lag

Fire KM-finaler ble spilt i Vestlandshallen søndag. Den første av dem var en elleverkamp i jenter 13/14 mellom Vadmyra og Åsane, der Vadmyra til slutt vant 3-2.

– Vi skulle bare prøve å gjøre så godt vi kunne, og håpet at det var godt nok, forteller Renate Køppen Blindheim (13).

Vadmyra gikk hardt ut og fikk en 3-0-ledelse før Åsane kom sterkt tilbake. Med to mål på tampen av kampen skapte de spenning, men det holdt ikke helt inn.

– Jeg er veldig skuffet. Vi trodde det ville bli en tøff kamp, men vi trodde også at vi skulle vinne, medgir Åsanes Karoline Skråmestø (14).

– Åsane var gode, og de jobbet hardt hele kampen, skryter Renate.

Samtidig er hun selvsagt glad for at det ble Vadmyra som stakk av med KM-tittelen.

– Vi har spilt bra hele sesongen. Hele laget er sterkt, vi har ingen svake ledd. Og det er veldig gøy å være det beste laget, gliser hun.

Vant på cornere

På guttesiden ble det nok en spennende kamp da Halsnøy møtte Harding til KM-finale i 7-erfotball for gutter 13. De to lagene spilte 2-2, men Halsnøy vant på flest cornere.

– Dette var kjekt. Harding var et godt lag. Vi vant 6-3 på cornere, men vi var heldige at de ble 2-2, for det var mange sjanser i kampen, synes Erling Hovland (13).

Han er ikke i tvil om hva som har gjort Halsnøy-laget så gode.

– Det er bananene oppmann Magne gir oss i pausen, ler han.

Til tross for at kampen ble jevn, hadde Erling følt seg temmelig sikker på seier i kampen mot Harding.

– Vi har vunnet alle kampene i sesongen med minst ti måls ledelse. Men det betyr veldig mye å være Hordalands beste lag i klassen. Vi har aldri vært så bra før, smiler han.

Skogsvåg slo Gneist 3 og vant klassen for gutter 13. Også Løv-Ham, som vant gutter 14, fikk utdelt sine premier i Vestlandshallen.

JUBEL: Kristine Aasheim, Sara Torgersen og Stine Gaassand fra Kalandseid/Søfteland jubler etter scoring i KM-finalen mot Vadmyra som endte 8-6 til Kalandseid/Søfteland.
UNNA VEI! Erling Hovland (t.h.) fra Halsnøy kommer seg forbi Hardings Lars Mathias Brandt Aga (12).