Skipperen forklarte selv i retten at han hadde vært på utestedet «Tapperiet» i Leirvik på Stord og drukket fem til åtte halvlitere øl. Han fant så ut at han ville fylle vann og flyttet derfor det 148 tonn tunge skipet mot et vannreservoar i nærheten.

En politibetjent som var på stedet beskriver båtføreren som svært ruset, da han hadde problemer med å svare på når han var født.

Blodprøven, som ble tatt en time senere, viser at mannen hadde en promille på 2,33. Etter å ha fått politiskyss tilbake til kaien, skal 60-åringen ha laget seg suppe, og lagt seg til å sove. Men det ble ikke mange timers søvn. Da han fikk oppdraget med å frakte salt i Bergen, la han ut fra kaien i Leirvik igjen. Det var da fire timer siden han la ut fra kai første gang.

Tatt på nytt

Ved Sandvikvåg fikk mannen på nytt besøk av den samme politibetjenten og fikk beskjed om å følge en politibåt inn til land. På veien stoppet 60-åringen lasteskipet da han fikk øye på en ferge. Han observerte ikke at fergen lå til kai.

Drøyt fem timer etter at mannen la fra kai for annen gang, viser en ny blodprøve 1,91 i promille.

Må i fengsel

Båtføreren er i Sunnhordland tingrett dømt til 25 dagers ubetinget fengsel for promillekjøringen som fant sted 10. juli 2004. På grunn av sin økonomiske situasjon, og fordi han hele tiden har erkjent forholdet, slipper han å betale saksomkostningene.