Blant alle byens russebiler finnes det også noen mer sparsommelige kjøretøyer. Rudi og Kenneth farter rundt på sykkel.

Bt.no traff dem en av finværsdagene i Nordnesparken da de kavde seg oppetter fjellsiden slepende på en rød tandemsykkel. Ut av 200 wattsanlegget på bagasjebrettet dundret Hank Von Helvetes snerrende Turboneger-stemme. Get it on !!

Som så mange andre russ har også denne sykkelduoen fått hjelp til anlegget av pappa, selv om Rudy og Kenneth ikke kan sies å være så dyr i anleggssvanene som andre russ bt.no har skrevet om denne våren. 1500 kroner har de to kameratene brukt på russefartøyet sitt.

– Hvorfor er dere ikke med på en vanlig russebil?

– Ingen av oss har lappen. Dessuten er dette temmelig mye billigere enn russebil. Biltema har rett og slett sponset oss med hele sykkelen, sier Kenneth Engelsen til bt.no.

– Hvordan gjør dere det med brunevarene som skal fortæres i russetiden?

– Promillesykling er jo forbudt, så vi gjør det slik at den som sitter bak kan drikke, mens det som styrer må være edru, forklarer Rudy.

De to har likevel en fordel som byens andre russ ikke kan skilte med. Etter milevis med sykling så langt i russetiden har de to fått ganske heavy lårmuskulatur.

– Dessuten holder vi ølmagen i sjakk, sier Rudy.

– Damer da? Er tandemsykkel noe damemagnet?

– He, he, vi har da fått noen komplimenter, sier Rudy.

SYKKELRUSS: Vi vet bare om to andre sykkelruss i Bergen. Det er to jenter fra Fana, sier Rudy Reksten (t.h). T.v Kenneth Engelsen.
GORDON ANDERSEN