Det er svært sjelden at banker oppfordrer kunder til å ta ut penger når de handler i butikken i stedet for å bruke minibanker. Trolig gjør de dette nå for å berolige sine kunder, inntil de har fått oversikt og kontroll over svindelen som BT omtalte i går.

— Vi minner kundene om at de kan ta ut inntil 1000 kroner når de handler i butikkene. Det er helt trygt, sier Dyrdahl.

I går var det mange engstelige kunder som kontaktet DnB etter at de hadde lest om svindelen som har rammet en av minibankene deres i Bergen.

DnB mener de har stoppet svindelen og blokkert kortene til dem som er rammet. Helt sikre er de likevel ikke.

— Vi jobber intenst med dette nå, fortalte pressetalsmannen til BT i går.

Tilsvarende svindel ble avdekket i Oslo i oktober. Da satte DnB inn flere tiltak. Blant annet ble de ansatte bedt om å holde ekstra øye med minibankene, og vektere ble satt inn for å sjekke at de ikke ble trikset med.

— Kontrollen har tydeligvis ikke vært god nok?

— Det kan du si. Men dette er proffe folk som opererer svært raskt. Det tar ikke mer enn 20 sekunder å montere utstyret de bruker. Det er vanskelig å oppdage og blir fjernet etter kort tid, forteller pressetalsmannen.

DnB samarbeider med Nordea i jakten på svindlerne. I går utvekslet de bilder. DnB sitt bilde av svindleren er av langt dårligere kvalitet. Likevel mener de at det er den samme personen som har slått til mot begge minibankene i Bergen.

— Vi gjentar vår oppfordring om at kundene våre bør lese nøye gjennom sine kontoutskrifter for å være helt sikre, sier Dyrdahl.

BRUK BUTIKK: DnB oppfordrer engstelig minibankkunder om å ta ut kontanter i butikken når de handler.
VEGAR VALDE