I dag vil regissør Tyggar Angel motta en e-post fra bankledelsen som trekker tilbake enhver tillatelse som måtte være gitt for å filme i banklokalene.

I en tidligere e-post ga banken tillatelse til at filmselskapet kunne få filme mandag og onsdag denne uken. Ifølge Dyrdahl ble tillatelsen gitt på sviktende grunnlag.

— I manuset vi ble forespeilet sto det ingenting om verken våpen eller ran. Hadde vi sett det, hadde de aldri sluppet inn, sier Dyrdahl.

- Skader filmmiljøet

Filmselskapet har hele tiden sagt at de trodde banken tok ansvar for å varsle politiet.

— En slik ansvarsfraskrivelse som Angel viser her, er med på å skade Bergens filmmiljø, mener Chris Basso, prosjektkoordinator i Varg Veum Film.

Hun sier det alltid er filmselskapet sin plikt, ikke de som leier ut lokale, å sørge for at politiet er informert om slike innspillinger.

— Ethvert profesjonelt filmselskap holder tett dialog med politiet, og tar selv ansvar for å søke om de nødvendige tillatelser.

Basso forteller at mange i filmbransjen stiller seg hoderystende til hendelsen.

— Byens filmmiljø er avhengig av utleiere sin velvillighet for å gjennomføre innspillinger. Dette vil gjøre det vanskeligere for seriøse aktører i fremtiden, frykter Basso.

I politiavhør

I går var Tyggar Angel i avhør på politistasjonen. Han har ikke gitt opp å fullføre innspillingen av science fiction-filmen.

— Vi vil prøve å få tillatelse til å filme videre, vi gjorde ingenting galt og politiet burde ikke tatt filmen vår, sier regissøren. I løpet av dagen vil politiet ta stilling til om banken og filmselskapet vil bli bøtelagt.

— Det gjenstår et par avhør, men i løpet av dagen vil vi bestemme oss for hvilken reaksjon de får, sier Bengt Angeltvedt, leder for politiets ordensavdeling.