Distributøren ble observert og fotografert av en tilfeldig forbipasserende mens vedkommende kastet en solid bunke med studentmagasiner i containeren på et returpunkt ved Realfagbygget på Nygårdshøyden.

Nå får vedkommende regningen for at BIR må foreta en ekstra tømming av containeren — sannsynligvis to-tre tusen kroner.

— Det er blitt et økende problem for oss at slike distributører benytter containere som er myntet på private husholdninger, sier kommunikasjonsrådgiver Tina Skudal i BIR.

Rammer private

Hun sier at renovasjonsselskapet rett som det er finner bunker med både reklamemateriell, Dagens Næringsliv, Aftenposten og også Bergens Tidende i containerne.

— Dette går ut over våre privatkunder som er flinke til å kildesortere og risikerer å komme til overfylte containere. Da setter de gjerne aviser og papp ved siden av containeren. Slik vil vi ikke ha det, sier Skudal.

- Hva gjør dere når dere oppdager slikt?

DUMPET: En stor mengde dagsferske eksemplarer av studentavisen K7 Bulletin gikk rett i papirbosset.
TINA SKUDAL, BIR

— Vi har ikke anledning til å bøtelegge. Når vi får tak i dem som står bak dumpingen, sender vi regning på våre administrative utgifter og for ekstra tømming av containeren, sier hun.

- Lurer oppdragsgivere

Hun understreker at det også finnes mange ærlige distributører.

— De kvitter seg med restopplaget av det de skal levere på korrekt måte, sier Skudal.

- Hva bør de gjøre med materiell som er til overs?

— Levere det inn igjen til oppdragsgiveren. Det finnes også mottaksordninger for næringslivskunder, sier Skudal.

Men det er bare den ene siden av saken. Sannsynligvis har distributøren betalt for å spre alt materiellet.

I så fall blir mange oppdragsgivere lurt. De får neppe vite at deler av trykksakene deres havner et helt annet sted enn tiltenkt.

— Slike bunker er ment å havne i folks postkasser. Noen ganger har vi mistanke om at hele oppdraget havner i containere som er for private husholdninger, sier kommuniikasjonsrådgiveren i BIR.

Dumpet bare studentaviser

I formiddag var det enkelt å finne synderen. Dumpingen foregikk på høylys dag, og både logoen på bilen og registreringsnummeret var godt synlig på bildene som ble tatt og sendt BIR.

Pussig nok var det bare eksemplarer av NHH-studentavisen K7 Bulletin som ble dumpet. Pakkesedler i bilen viste at distributøren som ble tatt på fersken hadde levert ut andre aviser som han skulle, forteller BIR-kontrollør Terje Ellefsen.

— Det var kun studentavisen som ble dumpet, og det i ganske store mengder. Han la seg helt flat overfor oss, sier Ellefsen.

Studentavisen kom ut i dag.

Redaktør i K7 Bulletin, Tiril Johansen Gudevold, ble svært overrasket da BT fortalte henne at ferske aviser gikk rett i papirinnsamlingen.

— Det er veldig synd. Jeg vet ikke om dette er et engangstilfelle, men jeg har ikke hørt at dette har skjedd tidligere. Jeg må ta kontakt med styret, og vi må finne ut hva som har skjedd her, sier Gudevold.

Distributøren ønsker ikke å uttale seg om saken overfor BT.

- VELDIG SYND: Redaktør i K7 Bulletin, Tiril Johansen Gudevold, ble svært overrasket da BT fortalte henne at ferske aviser gikk rett i papirinnsamlingen.
TINA SKUDAL, BIR