— Jeg er sikker på at politiet vil oppklare saken, sier privatetterforsker og tv-journalist Ola Thune.

Den tidligere Kripos-sjefen etterforsket i lang tid forsvinningen av Trine Frantzen i forbindelse med tv-programmet «Savnet». I går møtte han det nye etterforskningsteamet for første gang.

— Det er informasjon jeg sitter på som kan være interessant for politiet. I den grad det ikke kommer i konflikt med mitt kildevern som journalist vil jeg selvsagt bistå, sier Thune.

For politiet har samarbeidet allerede gitt resultater. To menn som plukket opp Trine Frantzen som haiker tok kontakt med Thune etter å ha sett TVNorge-programmet «Savnet».

— Jeg formidlet kontakt mellom disse to og politiet. Samtidig er det viktig å understreke at alle som har gitt meg fortrolig informasjon kan være sikre på at den forblir fortrolig, hvis de ønsker det, sier Thune.

Politiet vil nå avhøre de to nye vitnene.

— Disse to er interessante, fordi de kan nærmere belyse Trine Frantzens bevegelser denne natten, sier politiadvokat Kaare Songstad.

Det nye etterforskningsteamet etterforsker forsvinningen av Trine Frantzen som en drapssak, understreker Songstad.

— Vi har gått gjennom saken på ny, og funnet en del momenter som er verdt å undersøke nærmere. Jeg vil ikke ennå si noe om hva dette er, sier Songstad.

Politiet er sikre på at det er personer som har informasjon som kan ha avgjørende betydning for oppklaringen av saken.

— Vi er interessert i flere tips, sier Songstad.

Ola Thune oppfordrer også tipsere til å gå til politiet, men holder fortsatt muligheten åpen for å ta kontakt med ham.

— Hvis det er noen som vil være helt anonyme, kan de ta kontakt med meg. Det viktigste er at vi finner Trine, sier Thune.

Nielsen, Rune