LES OGSÅ:

Servicemedarbeider Linda Johannessen måtte fredag rydde bort kontorpulter, skapdører, stoler og bossekker fra returpunktet i Søndre Skogveiennær Bergen sentrum.

KONTORLANDSKAP: Returpunktet i Søndre Skogveien brukes til helt andre ting enn forutsatt.
EIRIK BREKKE

— Dette stedet er en gjenganger, sier kommunikasjonsrådgiver Tina Skudal i BIR, selskapet som har ansvaret for avfallshåndteringen til 340.000 innbyggere i ni kommuner.- I dag fant vi en sekk med matavfall i Søndre Skogveien. Fugler og rotter hadde allerede vært der. Om vi ikke hadde ryddet hadde dette blitt dratt utover hele plassen, nå fikk vi heldigvis tatt det før det fløt utover, sier Skudal.

De verste stedene

Hun trekker også frem Sælenveien, men sier det er aller verst i Statsminister Michelsens vei på Paradis og Øyrane Torg i Arna.

Begge stedene står i fare for å bli stengt.

Punktet på Paradis brukes som en dumpingplass for privat avfall i det offentlige rom.

Tina Skudal i BIR

— Dette sitter langt inn hos oss. Det er veldig synd å måtte gi opp et sted som mange gode kildesorterere bruker. Men punktet på Paradis brukes som en dumpingplass for privat avfall i det offentlige rom. Mye av avfallet er så stort at det må være kjørt med bil - og det er ikke så langt til Møllendalsveien eller Espehaugen gjenvinningsstasjon, sier Skudal.

KAN BLI STENGT: Slik så det ut i Statsminister Michelsens vei på Paradis denne uken. - Dette punktet står i fare for å bli inndradd. Her har vært gjentagende forsøpling over lang, lang tid - og det ser ikke ut til å bedre seg, sier Tina Skudal i BIR.
BIR

Begge gjenvinningstasjonene er åpne til klokken 20 alle ukedager.

99 klager

Fra Øyrane Torg har BIR fått hele 99 klager siden 2010. Senest denne uken fant de matavfall, bagen til en barnevogn, tallerkener og diverse innbo på returpunktet.

BIR har også inndratt flere plastcontainere på Øyrane Torg og Kleppestø.Allerede for to år siden ga de opp et punkt på en sidevei ved Oasen i Fyllingsdalen. De beskrev det som et deponi.

Nylig kastet de kortene i Løbergsveien i Solheimsviken i Bergen, men der har bare forsøplingen fortsatt med uforminsket styrke. Fretex har måttet overta opprydningen.

.

I 2012 fant BIR en mikrobølgeovn som var presset gjennom sprekken på et returpunkt.

— Det er utrolig mye kreative mennesker der ute, men dette overgår jo de fysiske lovene, sa driftsleder Trond Atle Paulsen den gang.

Diskuter saken under:

FIKK NOK: BIR har forlatt Løbergsveien, og Fretex er igjen vurderer også å droppe sin container.
BIR