— Hovedforskjellen mellom byggforslagene går på om det er ett eller to bygg og om det er skolen eller svømmehallen som vender ut mot brannstasjonen, sier seniorarkitekt Einar Tønseth i Bergen kommune.

Utstilling

I går åpnet Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune en utstilling i Magistratbygningen ved Rådhuset som viser de seks bidragene. Her kan publikum se plansjer og modeller av byggforslagene. Utstillingen er åpen frem til tirsdag 6. november.

Seks arkitektgrupper og ingeniørfirmaer er med i konkurransen, tre norske og tre danske. En jury bestående av åtte personer skal vurdere forslagene og ta en avgjørelse i slutten av november.

Anonym konkurranse

Tegningene er kun merket med et motto for at juryen ikke skal vite hvem som har laget hvilken tegning.

De seks konkurrentene er: Stein Halvorsen Arkitektkontor sammen med Haarklau og Lindeberg, Link Signatur og Cowi, Asplan Viak sammen med Narud Stokke Wiig, Smith Hammer Lassen sammen med Multiconcult, Arkitema sammen med Leif Hansen og KHR sammen med EKJ. De tre sistnevnte er danske.

Juryen skal etter planen ha klar en avgjørelse i slutten av november.

— Siste jurymøte er 27. november, men det kan tenkes at de trenger mer tid, sier Tønseth.

Eks-byråd lover bygg

Avtroppende oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit (V) var innom utstillingen under åpningen i går. Han kan love bergenserne at det nå blir bygg.

— Selv om jeg nå har gått av som byråd, så kan jeg si med sikkerhet at dette bygget kommer. Pengene ligger der.

Tveit er glad han ikke sitter i juryen.

— Det er veldig mye spennende her, juryen får en tøff jobb.

Har du en favoritt? Si din mening i kommentarfeltet under.