For snart to måneder siden ble Lasse Leirstad (23) frastjålet smarttelefonen sin mens han spilte sjuendedivisjonskamp på Krohnsminde Idrettsplass i Bergen.

Leirstad anmeldte tyveriet til politiet, men hadde ikke veldig store forhåpninger til at telefonen ville komme til rette.

Så skjedde det noe uventet.

Fikk tyvens bilder

Leirstad bruker nemlig den nettbaserte fillagringsstjenesten Dropbox.

23-åringen har synkronisert mobiltelefonen opp mot Dropbox-kontoen sin. Dermed blir alt av bilder på telefonen automatisk lastet opp.

Tidligere denne uken poppet det plutselig opp bilder som er tatt etter at telefonen er stjålet.

— Jeg skjønte rimelig raskt at bildene er tatt av personen som stjal mobilen min, eventuelt av noen som har overtatt den fra tyven, sier Leirstad.

Tatt i Bergen

De fleste bildene er tatt i Bergen. Ett av dem viser to smilende menn som tar Fløibanen. Et annet viser barn og voksne som hygger seg på en utekafé i Bergen sentrum.

FAMILIEBILDER: Bildet viser en familie som hygger seg på en uterestaurant i Bergen sentrum. Bildet er tatt med en stjålet mobiltelefon.
Privat

Et tredje bilde synes å være tatt i en forelesningssal.

— Nå venter jeg bare på at vedkommende skal sende noen bilder av seg selv. Da går jeg til politiet med bildene, sier Leirstad.

De siste dagene har det dukket opp enda flere bilder.

— Det siste viser noe som ser ut som en bankkvittering, utstedt av Bank of Jordan i Gaza, forteller han.

Flere måter å spore

Dersom det faktisk er tyven som har tatt bildene, spørs det om han er klar over at de havner hos den tidligere eieren. Men Dropbox er bare ett av flere programmer der ute som kan bidra til å avsløre tyver.

I dag finnes det applikasjoner som kan spore de fleste typer smarttelefoner.

Leirstad er imidlertid ikke like sikker på at tyven vil bli straffet, selv med gode bilder.

— Et tyveri som dette ligger nok ganske langt nede på politiets prioriteringsstige. Men jeg kommer til å gi dem bildene, sier 23-åringen.

FERSKE BILDER: Det tikker stadig inn nye bilder på Lasse Leirstads Dropbox-konto. Nå venter han i spenning på at tyven skal ta et bilde av seg selv.
Privat