Direktørjobben ved UiB er en såkalt åremålsstilling. Og Elvbakken har snart sittet ut åremålstiden på seks år. Lørdag gikk fristen ut for den ledige direktørjobben. Og ikke overraskende er Elvbakken blant søkerne. Hun kan minst sitte en åremålsperiode til.

Søkerlisten er ikke lang. I tillegg til den sittende direktøren har fakultetsdirektør Magne Aasheim Knudsen (45) ved Agder Universitet søkt.

– Ikke urolig

— Hadde det bare vært to søkere etter at åremålet til den sittende direktøren endelig hadde gått ut, hadde jeg vært urolig over det lave søkerantallet. Men her er det nok en del søkere som har latt være å søke når de har forstått at den sittende direktøren ønsker en ny periode, sier redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse i en kommentar til nettavisen for UiB, "På Høyden".

Elvbakken var ikke tilgjengelig for kommentar da bt.no forsøkte i dag.

Stillingen er lyst ut en rekke steder, og UiB har brukt et såkalt hodejegerfirma for å få flere søkere.

Den andre søkeren

Elvbakkens konkurrent, Magne Aasheim Knudsen, er fakultetsdirektør ved fakultetet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder, men har studert og jobbet ved UiB, der han også tok sitt hovedfag i historie. Han sier til "På Høyden" at han er overrasket over at så få har søkt.