RUNE VALDERHAUG

Neste sommer satser flyselskapet Air Malta og reiseoperatøren GozoReiser på at bergenserne for alvor oppdager turistperlen i Middelhavet.

— Vi har hatt en sterkt økende trafikk av vestlendinger til Malta. Hittil har all denne trafikken skjedd via Gardermoen. Nå mener vi tiden er inne til å forsøke en ukentlig direkterute fra Bergen sommeren 2005, sier daglig leder Jon Helge Nesheim til Bergens Tidende.

GozoReiser er landets største turoperatør for feriereiser til Malta. I tillegg til flyreiser kan dette selskapet tilby 36 hoteller på Malta og 10 hoteller på naboøyen Gozo.

Billettsalget startet allerede 1. oktober. De to første direkteflyene tyvstarter allerede i påsken neste år, men den ordinære sommerruten tar av fra Flesland med kurs for Malta tirsdag 21. juni.

Bygge opp markedet

— I første omgang satser vi på en ren sommerrute. Men her dreier det seg om å bygge opp et marked. Malta er et svært spennende reisemål for dem som ønsker å kombinere kultur, historie og opplevelser med sol og badeliv. Dessuten er det billig å oppholde seg der, og landet er engelskspråklig. Forhåpentlig blir dette en årlig sommerrute, der vi gradvis kan forlenge sesongen, sier Nesheim.

I oktober har reisebyrået Berg Hansen sikret seg enerett på salg av direktereiser til Malta fra Bergen. Senere i høst og utover i 2005 vil Maltareiser med direkteflyet bli solgt gjennom de aller fleste reisebyråene i Bergen.

148 seters fly

Informasjonssjef Anette Rodahl Maltun bekrefter at det er stor etterspørsel etter Malta.

— Både Malta og Gozo har mye å by på og treffer en bred målgruppe. Spa-ferie, dykking, fotturer, golf, kultur, historie, store religiøse fester og noen av Europas største diskoteker er blant det bergenserne kan oppleve på Malta. I dag selger vi alt fra langtidsreiser til ukeferie og helgeturer til Malta. Dette er et reisemål for dem som vil oppleve noe mer enn bare sol, legger hun til.

Air Malta skal bruke et 148 seters Boeing 737-fly når den nye flyruten kommer i gang. Flyet har nattflyging fra Malta til Bergen, og skal returnere fra Flesland som morgenavgang med fire timers flytid.