• Denne flyruten har vært vår våte drøm lenge. En bedre julegave kunne vi ikke få i år, sier reiselivsdirektør Ole Warberg om Lufthansas nye storsatsing på Flesland.

Den store tyske flygiganten Lufthansa bekrefter at de starter daglig direkterute mellom Bergen og Frankfurt. Fra 30. mars 2008 blir det to direkte avganger begge veier med raske videreforbindelser til hele verden. I første omgang setter Lufthansa inn et 68 seters jetfly av typen CRJ 700. Men målet er å øke til tre daglige avganger og 100 seters fly så raskt som mulig, sier Lufthansas sjef i Norge, Terje Grue.

Nyheten fra Lufthansa blir mottatt med jubel både på Flesland og i reiselivsbransjen.

Helt fantastisk

— Dette kommer til å bety enormt mye for oss. Vi har lenge jobbet for å få til denne ruten. Tyskland er et hovedmarked for reiselivet på Vestlandet, og et voksende marked. Dessuten har Lufthansa et verdensomspennende rutenett, som åpner mange muligheter for reiselivsnæringen på hele Vestlandet. Så dette er helt fantastisk, sier Warberg.

Også lufthavnssjefen på Flesland, Dag J. Aksnes, var strålende fornøyd da BT i går kunne fortelle ham at den nye bergensruten allerede er lagt inn i Lufthansas rutetabell og bestillingssystemer.

Ny utenlandsterminal

— Helt utrolig. Å få en direkterute til en svær internasjonal flyplass som Frankfurt, gjør at Bergen nå har et komplett internasjonalt flytilbud. Så dette er en av de viktigste satsingen på Flesland på lenge. Flyplassene i Frankfurt og Amsterdam, der KLM utvider sitt rutetilbud, er Europas kanskje viktigste flyplasser for videreforbindelser ut i verden.

Sammen med London, København og Oslo gir dette bergenserne et flytilbud som er nesten helt komplett. Samtidig blir det nå nødvendig å sette fart i planleggingen av en ny og utvidet utenlandsterminal på Flesland. I 1009 skal vi utvide den med et nybygg på 2000 kvadratmeter, sier Aksnes.

Vil utvide ruten

Lufthansas Norgessjef Terje Grue sier de lenge har hatt etterspørsel fra både næringslivet og reiselivet i bergensområdet.

— Vi er sikre på at markedet er til stede, og at vi så raskt som mulig kan utvide. Tre daglige avganger med 100 seters jetfly tror vi er et naturlig marked for sin nye ruten, sier Grue.