En skole som heter «Quest» i new York starter nå opp denne høsten med spillinspirerte læremetoder for lære barn både tradisjonelle og det nye århundrets ferdigheter, samt skrive— og leseegenskaper. Barn i 10-12 års-alderen (6th grade i USA, journ. anm.) er de som skal begynne på skolen.

De utvalgte 20-25 barna får gleden av å lære seg diplomati eller droppe atombomber gjennom spill som «Civilization», men også spill som kreative «Little Big Planet» står på læreplanen. Rollespillscenarior og brettspill og kortspill skal være en del av det hele.

Nedenfor et eksempel på spillet «Little Big Planet», hvor man bruker kunst som en del spillløsningen.

Ikke bare spilling

«Quest» vil bruke dataspillstruktur for å skape kraftige og lærerike verktøy. Spill vil fungere som regelbaserte opplæringssystemer hvor man skaper verdener hvor spillerene aktivt deltar, strategisk tenking, ta valg, løse komplekse problemer, finne kunnskap, få tilbakemelding fortløpende og vurdere andres innspill.

Google Earth er et eksempel på hvordan elevene skal bruke eksisterende verktøy for å blant annet utforske regionene i gamle Mesopotamia.

Ifølge rektor Aaron Schwartz balanserer skolen tradisjonelle akademiske behov med en tro om at studenter kan lære og lærer på forskjellige måter, ofte gjennom digitale medier, spill, sosiale medier og mobil teknologi.

— Unger i dag bruker digitale medier som del av det meste de gjør i hverdagen, læring burde også være en del av dette, forteller Scwhartz på nettstedet til Quest.

Nedenfor er det bilder fra spillet «Civilization»...

Ta studentene på alvor å møte fremtiden

— I en tid når barn fra familier med lav inntekt dropper ut av skolen i en alarmerende fart og forskning viser det høye nivået ungene viser i bruken i forskjellige mediaplattformer, er det viktig å lene seg på lærerverket for å få dem til bli oppmerksomme på dette og virkelig rette læresystemet mot behovet og interessene til de unge studentene, mener Schwartz.Skolen er støttet blant annet av Bill Gates Fundation og dataprosessor-selskapet Intel. Men i og med at skolen er støttet også med offentlige midler, så slipper ikke elevene helt unna matteprøver og lesetester.

Hva mener du om denne skolen?