Den siste tilveksten hos Hilland og ektemannen Trond Korneliussen, lille Frida på to måneder, kom til verden 19. november i fjor.

Og de ser ikke helt bort fra at det kan komme flere.

— Nå tror jeg at jeg må ha en liten pause. Men om et par år er jeg kanskje kommet på andre tanker. Og da vet jeg hvor vi skal, sier Dina.

Det vrimler i stuen i Alversund med utsikt over Alverstraumen, men stemningen i heimen er avslappet og munter.

  • Nå er det bra her. Vi har til og med fått skikkelige vinduer. De siste dagene har vi bare har hatt blafrende plast, sier Dina.

Den stadig økende barneflokken har ført til at huset er blitt for lite. Et tilbygg er nettopp ferdig. Bare finishen gjenstår.

De fleste ville synes det var mer enn nok å henge fingrene i med 10 unger i huset om man ikke skulle leve midt oppi et byggeprosjekt også.

Men Dina og Trond tar det rolig. Hverdagen går sin gang, og lille Frida sover søtt i stolen sin selv om hammerslagene hagler rundt ørene på henne.

— Men det er travle dager. Tre bleieunger betyr rundt 20 bleieskift om dagen. Stablene med brødskiver forsvinner som dugg for solen. Det er Trond som har ansvaret for matpakkene. Det går med minst fem-seks brød hver eneste dag.

Handle mat gjør de nesten hver eneste dag. Det er store mengder som skal til. Mye tid går med til å bringe og hente barn som skal på ulike aktiviteter, til tannlege eller kontroll på helsestasjonen. Alt må planlegges med militær presisjon.

Klesvasken er Dinas ansvarsområde. Og vaskemaskinen går omtrent døgnet rundt. Minst fem-seks maskiner hver dag, og vaskemaskinen er king size.

— Men det er i grunnen ikke noe problem. Vi har tørketrommel, og vi slipper å hente vann i bekken, sier Dina.

— Var det planen å få så mange barn?

— Jeg har alltid ønsket meg en stor barneflokk. Jeg trives med barn, og jeg tror det er sunt og bra å vokse opp i en stor søskenflokk. De blir vant til å hjelpe hverandre, ta hensyn og ta ansvar, sier Dina.

Trond er enig.

— Da vi hadde tre, sa hun at det kunne være kjekt med en til - Da vi hadde fire, sa hun at en til kunne vi alltids klare - Og slik har det bare fortsatt. Hvem vet hvor det stopper? sier Trond, og smiler litt.

FLOTT GJENG: Fra venstre Cathrine (13), Marius (12), Adrian (10), Daniel (9), Kristoffer (8), Ida (6), Trond Elling (5), Aleksander (2). Bak pappa Trond med Frida (2 måneder) på armen, og mamma Dina med Stine (1).
JAN M. LILLEBØ