Det analoge TV-nettet skal stenges ned fylke for fylke, samtidig med at man gradvis åpner det nye, digitale nettet. For Hordaland fylkes del betyr dette at det digitale bakkenettet åpner 1. oktober. Ett år senere, 30. september 2008, stenger det gamle nettet for godt.

I dag er kapasiteten på det analoge bakkenettet sprengt. For å kunne tilby flere kanaler og tjenester, skal nettet gå digitalt. Dette betyr at du som kunde må kjøpe en digital dekoder som kan oversette de digitale signalene til din gamle, analoge antenne.

Her kan du lese hva du må gjøre for å kunne ta det digitale bakkenettet i bruk.

Betal for reklame

Enn så lenge forblir NRK1 gratis. Dette gjelder også for NRK2 og den nye kanalen NRK3 som kommer 3. september. Den nye kanalen vil profilere seg på kvalitetsserier og filmer.

Gratis blir også Lokal-TV og Åpen Kanal . Sistnevnte skal være et brukerstyrt alternativ til de store kanalene, hvor brukerne publiserer programmer de selv har laget. TV 2 forblir gratis ut 2009, men deretter må du betale en ukjent sum.

Les hvilke kanaler du kan få her.

Det er Norsk televisjon AS (NTV) som er konsensjonsinnehqaver og plattformoperatør. Konsesjonsperioden er på 15 år. Dette selskapet eies med like andeler av NRK, TV 2 Gruppen AS og Telenor Broadcast Holding AS. Søsterselskapet RiksTV er ansvarlige for kanalpakkene brukerne serveres, og har måttet tåle hard kritikk for sitt kanalutvalg. RiksTV ble kritisert for å utelate internasjonale tungvektere som BBC til fordel for eierne i NTVs alternativer, og måtte til slutt utvide pakken noe.