• Vi blir hetset og mobbet. Barna opplever det som truende, sier menighets-topp.

Reaksjoner er sterke i lokalmiljøet i Sund utenfor Bergen etter at noen har tagget «Død» og «Smith Stop» midt på veien til Stranda barneskule og Sund ungdomsskule.

Tidligere har ukjente personer vandalisert busskur og skrevet «Smithefritt», åpenbart en hentydning til den kristne menigheten Brunstad Christian Church tidligere kjent som Smiths Venner.

De har etablert seg i Sund de siste årene, og har blant annet overtatt driften av det tradisjonsrike Panorama konferansehotell (tidligere Marsteinen Fjordhotell).

— Jeg er utrolig flau over å bo på Forland akkurat nå. Det er forferdelig å se i veien - og fullstendig unødvendig, skriver et Facebook-medlem på siden til Forland grendalag.

— Talentløst! De som har gjort dette bør virkelig skamme seg, mener en annen.

Politiet ber om tips

Hendelsen skal være politianmeldt, men det kunne ikke lensmann Odd Dale bekrefte mandag kveld.

— Dette er ikke kjekt, og ungene burde slippe sånt. Jeg synes folk burde være for gode til å holde på sånn, sier Dale til BT.

Dette er ikke typisk voksenoppførsel Lensmann Odd Dale

Politiet ber om tips i saken.

— Jeg aner ikke hvem som står bak, men dette er ikke typisk voksenoppførsel. Det virker umodent, sier lensmannen.

«Truende for barna»

Pressetalsmann Toril Holm Berg i Brunstad Christian Church sier at de ikke vil anmelde saken, men hun synes situasjonen er ubehagelig.

— Jeg har snakket med mødre som er bekymret. Det føles som mobbing og hets, og oppleves som truende for barna, sier Holm Berg.

— Det har vært episoder tidligere, men dette var litt sterke ord. Det var ikke akkurat vennlig. Men det er sannsynligvis ikke noe reelt bak truslene, sier pressetalsmannen.

- Vi har hørt at det er uvennskap mellom menigheten og lokalbefolkningen?

— Nei, dette er ikke noe bygden står bak. Folk ellers er hyggelige, og jeg har ikke inntrykk av at det finnes noen større konflikt her, sier Toril Holm Berg.

Møte med skolen

Et av menighetsmedlemmene sitter i foreldreutvalget på barneskolen, og har fått et møte med ledelsen neste uke. BT har ikke lykkes å få en kommentar fra rektor Svein-Ove Hammersland i kveld.

Flere debattanter på Facebook mener at skriveriene har sammenheng med at menigheten driver det lokale hotellet. Det tror ikke hotellsjef Ole Martin Opitz.

— Jeg har sett hva de har skrevet i veien, men jeg tror ikke det har noe direkte med oss å gjøre. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Opitz.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

SMITHS UVENNER: Meldingen er ikke til å ta feil av.
PRIVAT/FACEBOOK