TRULS SYNNESTVEDT

Kommentarene på bt.no lot ikke vente lenge på seg etter at Bergens Tidende i går kunne vise frem en fotomontasje av området foran Bryggen, slik det vil se ut når det er ombygd til brosteinsbelagt vrimleområde med treplattinger for benker og uteservering, delvis allerede i løpet av mai.

Så opptatt av Bryggen er bergenserne, at «Her ser du Nye Bryggen» var den mest leste saken på nettet utover dagen i går.

De fleste som kommenterte var begeistret, noen var skeptiske, mens drosjesjåførene var bare sure.

Det var derimot ikke Aud Johnsen:

«Er bergenser bosatt i utlandet. Reiser hjem hvert aar til Bergen. Maa si jeg gleder meg til aa komme hjem i aar. Vil utsette reisen litt slik at jeg kan faa med meg saa meget som mulig av ferdiggjoerelsen

Like begeistret tolker vi signaturen Olsén, som skriver:

«...om dette bildet BT bringer av den framtidige Bryggen blir realitet, da tror jeg rett og slett «Bryggja i Bergen» kan bli noe både bymann og stril vil bli stolt av.» En enda mer anonym bergenser skriver:

«Jo, faktisk så ser den nye planen for Bryggen bra ut. På tide Bergen-Bryggen fornyer seg.» Men drosjesjåførene er ikke like begeistret:

«Kor skal taxiene stå då? No e' der og plass til de, men ikkje med de der plankegreiene der », freser «Sur taxisjåfør».

Hans kollega NN er ikke stort blidere:

«... taxiene blir jo snart henvist til å stå her, snart der. det samme ser vi nå på Bryggen. Jeg synes det er respektløst overfor en yrkesgruppe som lever av antall turer, ikke av en fastsatt lønn. Kommunen bør gi taxiene en fullgod erstatning for holdeplassen som var/er på Bryggen ...» Signaturen nn er opptatt av belysningen:

«La oss håpe Bryggen blir belyst rett og ikke slik som nye strandgaten er med 40-50 lyskastere rett opp og nesten ingen der jeg skal gå ...» En annen av måtehold:

«Dette blir fint så lenge man bare serverer alkoholfritt og rekeboller.» Enkelte lesere har latt seg forlede av illustrasjonen til å tro at Bryggen blir bilfri når det nye området er klart, men det stemmer ikke. Buss— og biltrafikken skal gå som før, i sitt nesten nye løp.

NYTT: Slik skal området foran Bryggen-fasaden fortone seg når arbeidet med avdekking av brostein og legging av plankegulv er fullført i løpet av høsten.<p/> ILLUSTRASJON: VALLESTAD ARKITEKTUR OG DESIGN