Idet Bybanen skulle svinge ut fra Bystasjonen i ettermiddag, kolliderte den med en personbil. Ifølge en passasjer kjørte Bybanen inn i bilens bakre støtfanger. Passasjerene som tok 16.10-avgangen fra Byparken, måtte dermed forlate banen.

— Det var et sammenstøt med en bil. Den hvite varebilen stoppet ikke, men kjørte videre, så vi vet foreløpig ikke så mye om hendelsesforløpet, sier Trond Magne Målsnes, sikkerhetssjef i Fjord 1 Partner.

Dette er den samme vognen som også i var innblandet i et uhell. Da fikk vognen en flenge i siden etter å ha kollidert med en lastebil i Lars Hilles gate.

Kanselleringer

Dagens sammenstøt gjorde at to og en halv avgang ble kansellert. 16.50-avgangen fra Nesttun ble innstilt, samt 17.20-avgangen fra Byparken. Det samme ble den neste avgangen fra Nesttun til Krohnstad, før den kom i rute igjen fra Danmarks plass.

— Vognen ble tatt ut av trafikk fordi vognføreren reagerte på lyder. Det var små skader på vognen, men det kom bråk fra en luke som var løsnet, sier Målsnes.

Etter å ha gjennomført en sikkerhetskontroll, kom Fjord 1 Partner til at vognen kunne fortsette i trafikk.

— Det viste seg at det var en mindre skade, som kan repareres i etterkant.

- Beklagelig

En av passasjerene reagerer sterkt på at banen ikke kunne kjøre videre med en så liten skade.

— Av sikkerhetsmessig hensyn kjører vi ikke med vogner som vi ikke er helt sikre på kan gå i trafikk. Men det er selvsagt beklagelig overfor publikum at avganger ble innstilt, sier Målsnes.

Han vil ikke spekulere i hvorfor den samme vognen har vært innblandet i to uhell på to dager, men sier det skal undersøkes nærmere.