• En byggeplass, sier Tor Sivertsen, leder for Humanistisk studentutvalg.

Sydneshaugen skole, der studenter ved Humanistisk fakultet holder til, har vært pusset opp i sommer. Det bærer bygget sterkt preg av.

Humanistisk studentutvalg (HSU) reagerer på det de kaller en byggeplass.

— Det ligger møbler og materiale rundt omkring. Det er møbler som ikke er satt opp, og papp og rot i gangene. Det ser veldig uryddig ut både i første og tredje etasje, i tillegg til datasalen, sier Tor Sivertsen Prestegard, leder for HSU.

Han var oppe ved Sydneshaugen i formiddag, og er ikke imponert.

— Rotete og uferdig

I auditoriene er det løse stoler i stedet for vanlige møbler.

— Om de ikke ordner det raskt, kan det by på problemer for undervisningen, sier Prestegard.

HSU-lederen mener det gir et dårlig førsteinntrykk når nye studenter blir møtt av rot.

— Det er synd at det første som møter nye og gamle studenter på HF er et rotete og uferdig undervisningbygg. Det er fint at universitetet jobber for å bedre læringsmiljøet, men om det ikke står klart når semesteret begynner, har det motstatt virkning, sier Prestegard.

Har begynt å rydde

Han krever at Universitetet i Bergen får orden i rotet snarest.

— Dette må selvsagt ryddes opp. Det er ikke akseptabelt at nye og gamle studenter skal studere her. Brannsikkerheten er heller ikke god med så mye løst i gangene, sier han.

Etter at HSU engasjerte seg og la ut bilder av rotet på utvalgets nettside og Facebook-side, har universitetet og eiendomsavdelingen (EiA) begynt opprydningen.

— De fikk fart på seg etter at vi sa fra, men jeg tviler på at de er ferdigryddet, sier Prestegard.

Lover bedring

Eiendomsdirektør Even Berge ved Universitetet i Bergen lover å rydde opp. Selv er han nettopp tilbake fra ferie, og kjente ikke til rotet på Sydneshaugen.

— Vi fikk meldinger fra fakultetet om at dette var på Twitter og Facebook. Jeg kan love at vi skal ta fatt i det, og ordne opp, sier han på telefon fra en konferanse i Stockholm.

Møbelleveransen har vært for sen, og derfor er det satt opp midlertidige møbler i lokalene, forklarer han.

— Det er noe som av og til skjer. Vi prøver å gjøre unna alt i løpet av sommermånedene når det er stengt for undervisning, men av og til må vi gå inn i semesterstart, sier Bergen.

Har fått reaksjoner

Sydneshaugen skal rustes opp i løpet av fire år.

— Vi er i gang med en nødvendig oppgradering for at det skal gå bedre, men her har tydeligvis noe gått galt. Det rydder vi opp i, sier eiendomsdirektøren.

- Når er alt ryddet?

— Jeg har ikke full oversikt ennå, men vi skal skaffe tilfredsstillende forhold for studentene.

Han understreker at rotet gjelder en av fire etasjer i bygget, og sier at det skal være mulig å finne løsninger som fungerer.

HSU-lederen har fått reaksjoner fra studenter ved HF-fakultetet.

— Nåværende studenter jeg har snakket med synes det er underlig at universitetet ikke har klart å bli ferdig til semesterstart, sier Prestegard.

MER BOSS: Pappemballasjen er bare slengt inntil veggen, og ikke ryddet bort.
HSU
SIKKERHET: Brannskapet er sperret inne av pultene.
HSU