Det er kanskje ikke helt på nivå med Bono eller Bil Gates, men Ann Kristin Næverdal Vinjes idé om en litt annerledes julekalender har samlet inn litt ekstra penger til et godt formål.

Hver dag auksjonerer hun ut et selvmalt kort via Facebook, der pengene går rett til Kirkens Bymisjon. Om morgenen blir bildet lagt ut, og den som byr mest innen klokken 21, får kortet tilsendt.

— Jeg gjør det fordi det er en fin måte å bidra på. Kirkens Bymisjon gjør mye bra for folk som strever i hverdagen, sier Vinje.

- Bra for folk som strever i hverdagen

Etter en mer beskjeden start (1. desember-kortet gikk for 150 kroner), har prisene nå gått til rekorden på 750 kroner. Til sammen er litt over 6800 kroner samlet inn til nå. Forventningen da hun begynte, var 25 kroner.

— Jeg kjørte bil, og tenkte at jeg ville gjøre noe annerledes som kunne hjelpe. Men hvordan kunne jeg bidra litt? Jeg liker å male, og mens jeg var i Løvstakktunnelen kom jeg på at jeg kunne gjøre dette, sier Vinje.

Hun er nå ferdigutdannet siviløkonom fra NHH. Siste delen av november gikk derimot med til å male kort for amatørmaleren.

Nå også ukjente bydere

Hun er fornøyd med responsen etter de 21 første lukene i kalenderen. De tre siste dagene ligger nå klare.

Mens det først var hovedsaklig hennes venner som bød på kortene, har adventskalenderen spredd seg også til ukjente bydere.

Et kort kan ta flere dager, siden hver av fargene må tørke før en ny kan påføres. Kortene er malt med kniv.

I Kirkens Bymisjon er markedssjef Hans Jacob Torkildsen glad for initiativet. Det skjer tidvis at folk selger ting de har laget og donerer beløpet til Bymisjonen.

— Men denne varianten, med auksjon på Facebook, har vi ikke sett før, sier Torkildsen.

AMATØRMALER: Ann Kristin Næverdal Vinje er egentlig utdannet siviløkonom, men driver med maling på si.
Privat