— Det er riktig at vi var på parkeringsplassen nede i Hellebakken ved 08.30-tiden. Vi ga pålegg til flere personer om å fjerne seg, sier Terje Magnussen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Leir noe helt annet

Onsdag morgen sto det fem-seks biler parkert, og de som var der måtte ta med seg pikk og pakk på politiets ordre.

Det er ulovlig å campe på Helleneset. De siste årene har imidlertid mange øst-europeiske folk overnattet i bilene sine.

— Vi har ikke noe imot om noen setter opp et telt og overnatter for en natt, men når det blir leir her, er det noe helt annet, sier Åge A. Landro, administrasjonsleder i Bergen og Omland Friluftsråd.

Åge A. Landro fortviler over forholdene på Hellenset.

Ryddet igjen

Tirsdag skrev BT om de uverdige forholdene på badeplassen. Landro slo alarm om forholdene. Det flyter av dopapir og avføring fra mennesker i terrenget, og han har advart helsevernetaten i Bergen kommune mot forholdene.

Han frykter også at vannkvaliteten skal forringes hvis folk til stadighet gjør fra seg i buskene. I terrenget fant vi store plastsekker fylt med verktøy, leker, møbler og elektroniske gjenstander.

— I går ryddet vi nok en gang, men onsdag var bilene tilbake. Heldigvis kom politiet ut og ba de som var her fjerne seg, sier Åge A. Landro.

Han sier at de ikke har gjennomgått alt de fant i sekkene, som fyller planet til en liten lastebil.

Nei til bom

— Vi har forsøkt å opptre respektfullt overfor dem som har vært her. De nikker og sier «ja» når vi har bedt dem fjerne seg. Dagen etter er de tilbake. Dette er jo et fattigdomsproblem. Om vi klarer å rydde opp i dette her på Helleneset, forskyver vi jo bare problemet til et annet sted, legger han til.

Han synes ikke det er en løsning å sette opp bom på veien ned mot parkeringsplassene.

— Nei, det går ikke an. Det kommer mange mennesker hit som vil gå tur her eller bade.