14. oktober 2011: En bil ruller nedover Valkendorfsgaten på formiddagen. Det er ingen fører i den. Bilen knuser en rute og ender inn i lokalene til Indre Sogn Sparebank. Føreren sa til bt.no at håndbrekket sto på. Politiet har gitt mannen et forelegg på 6000 kroner. Han har brutt veitrafikklovenes paragraf 3 om å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom.

Ingen skadet

-Da politiet kom til stedet, var håndbrekket ikke helt dratt til og giret sto i fri, sier Jens Kleppe, leder ved trafikkseksjonen til bt.no.

7. januar 2012: En førerløs Mercedes triller nedover Kirkegaten, krysser Ladegårdsgaten og stanser på mirakuløst vis på den 20 meter høye muren i Sandviksveien. Nedenfor ligger Sjøgaten. Bilføreren mente at det måtte ha vært noen som forsøkte å stjele bilen. Også denne føreren har fått et forelegg på 6000 kroner. Ingen mennesker ble skadet.

22. januar 2012: Nok en førerløs på farten i bergensgatene, denne gang i Bjørnsons gate, der bilen treffer Bybanen. Tre personer ble sendt til legevakten mens en gikk til Haukeland. Denne saken er ennå ikke avgjort av politiet, men også her kan føreren som parkerte bilen, regne med et forelegg i størrelsesorden 6000 kroner. –Jeg vil ikke uttale meg om den saken, etter som den ikke er avgjort ennå, sier Jens Kleppe.

Plikter å sjekke

Han ser svært alvorlig på de tre hendelsene.

— I de to første sakene ble heldigvis ingen skadet. Det kunne gått så mye verre. Min oppfordring er at folk sjekker at bilen står i gir og at håndbrekket er godt dratt til før de forlater bilen parkert. Det plikter man å gjøre etter loven, sier Kleppe.