— Det skal ned i løpet av dagen, sier Terje Stenbakk i Byggesaksavdelingen i Bergen kommune.

Han gikk forbi Torgallmenningen på vei til et annet oppdrag i går, og tok straks kontakt med Maler 1 da han så reklamebanneret på stillaset der de driver fasadearbeid. Firmaet har lovet å fjerne reklamen, om enn noe motvillig.

— Helt skandaløst. Kommunen må da ha viktigere ting å tenke på enn å henge seg opp i et skilt, sier Frode Monsen, daglig leder i Maler 1.

- Altfor dominerende

Stenbakk viser til Bergen kommunes skiltvedtekter, som er hjemlet i Plan- og bygningsloven. Ifølge vedtektene må det søkes om å sette opp reklame som er større enn en halv kvadratmeter. Det heter også at ««dominerende skilt og reklame tillates ikke».

— Denne er altfor dominerende, sier Stenbakk.

Han forteller at det ikke er uvanlig at kommunen griper inn i slike saker. I 2006 skrev BT om byggefirmaet Østerhus, som ble tvunget til å fjerne sin reklame da de utførte arbeid i Torggaten. Helt latterlig, mente snekker Einar Ruud den gang.

— Mange mener at de har rett til å henge opp reklame på sitt eget stillas. Om det skyldes uvitenhet eller om det skjer med forsett, er vanskelig å si. De håper kanskje på noen dager med gratis reklame, sier Stenbakk.

Skal fjernes i dag

Frode Monsen har lovet kommunen å fjerne reklamen i løpet av dagen, selv om han er uenig i avgjørelsen.

— Jeg ser ikke problemet med å la denne reklamen henge der den måneden vi driver fasadearbeid, sier Monsen.

- Er du ikke enig i at reklamen kan oppfattes som for dominerende i bybildet, og kanskje spesielt akkurat på Torgallmenningen?

— Jeg har forståelse for det, men jeg mener kommunen har viktigere ting å bruke tiden sin på. Jeg har utført fasadearbeid på Torgallmenningen i mange år. Jeg har alltid brukt det samme banneret, og har aldri fått reaksjoner - før de altså ringte meg i går, sier han.

Er kommunen for strenge som krever reklamen fjernet? Si din mening her!

FOR DOMINERENDE? Bergen kommune mener denne reklamen er ulovlig, og krever den fjernet. - Jeg ser ikke problemet, sier daglig leder i Maler 1, Frode Monsen. FOTO: ERLEND LANGELAND HAUGEN