Fjord Norge er kåret til verdens beste reisemål i konkurranse med 113 andre reisemål verden over. Det kan gi flere turister til landet.

Toppkarakter

Det er National Geographic Societys Center for Sustainable Destinations og National Geographic Traveler Magazine, som har gitt Fjord Norge topp karakter med 85 av 85 mulige poeng. Reiselivsnæringen jubler. Det er sjette gang kårigen gjennomføres. Tre ganger før har Fjord Norge toppet listen.

— En slik kåring er en inspirasjon og påminnelse om hvor viktig det er for oss alle til å ta vare på vår unike natur og de kvaliteter som gjør våre norske fjorder til en slik fabelaktig opplevelse for tilreisende turister og for alle de som lever i fjordlandskapet, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, det offisielle turistrådet for Fjordene.

Anerkjennelse

— Dette er en anerkjennelse til det norske folk som helt klart bryr seg om sine landsbyer og sitt vakre landskap, samt de tilreisende turister som kommer for å oppleve dem. Utfordringen for fremtiden et bør være å oppnå kvalitet fremfor kvantitet, slik at dere sikrer at Norges poengsum forblir den høyeste i verden innen bærekraftig reiselivsutvikling også i fremtiden, sier Jonathan B. Tourtellot, direktør for National Geographic Societys Center for Sustainable Destinations.

— National Geographics store troverdighet og gjennomslagskraft verden over gjør dette til en av de viktigste kåringene i internasjonalt reiseliv. At de norske fjordene nok en gang topper denne listen gir en bekreftelse på hvilke unike naturgitte fortrinn vi har, sier Christian Bue Nordahl i Hurtigruten ASA.

Enig i kåringen? Si din mening her.