Fredag 16. mai gikk 50-åringen inn på Nav Årstads kontor i Solheims gaten. Der var han høyrøstet, og ble tilsnakket av en vekter.

«Hvis du ringer politiet, skal jeg sørge for at det kommer folk etter deg og at du aldri kommer deg tilbake på jobb igjen», skal mannen ha svart. På vei ut skal han ha uttalt at han skulle bore hull i hodet deres.

Politiadvokat Duc van Nguyen.
ELIAS DAHLEN

Spiss på fire cmFør dette skjedde hadde mannen vært inne på Nav-kontoret og tatt frem en strikkepinne. Den var utstyrt med en fire centimeter lang sprøytespiss. 54-åringen hadde stukket den flere ganger i en stol før han forlot lokalet. Sprøytespissen og pinnen ble stående igjen, og vekteren ga den videre til politiet.

I retten forklarte han at han hadde sprøytespissen og strikkepinnen til å forsvare seg, hvis det ble aktuelt. Nå er han dømt til fengsel i 75 dager. Han er funnet skyldig i å ha fremsatt trusler mot vekteren, samt ulovlig bæring av skarpt redskap. Aktor Duc van Nguyen ba om 75 dager fengsel, men retten mente det fikk holde med 70 dager.

— Krav på ekstra vern

— Dommen blir nok ikke anket fra vår side, sier Nguyen.

Retten slår fast at det er skjerpende at trusselen ble fremsatt mot en vekter. Denne yrkesgruppen har krav på et ekstra vern, ifølge dommen.

— Det er interessant at retten slår fast dette, sier Nguyen.

54-åringen har flere dommer bak seg, også for trusler. Hans forsvarer var ikke tilgjengelig da BT kontaktet ham tirsdag.