Busser har havnet utfor veien, biler har kollidert. En liten gutt er blitt klemt opp til siden av en personbil. Likevel mangler Bekkjarvikveien, som til daglig brukes av 142 elever, sikring i form av et fortau.

Kunne gått galt

Sist fredag kjørt en buss utfor veien som følge av at den måtte svinge unna møtende trafikk. Bare en liten hekk skilte bussen og to lekende barn i et dukkehus. Kun flaks gjorde at den ikke veltet over hekken. Det er andre gang busser havner utfor den stedvis 35 centimeter høye asfaltkanten i Bekkjarvikveien.

Nå krever Torill Hatlebrekke Husebø i Foreldrenes Arbeids Utvalg (FAU) på Tertnes skole at veien prioriteres i trafikksikkerhetsplanen som skal behandles til våren.

Brukt nesten 40 år

— Vi kan ikke leve med at ungene våre utsettes for reelle farer hver eneste dag. Vi frykter noen skal bli skadet eller i verste fall drept, sier Husebø til Åsane Tidende.

Beboere i området har i snart 40 år jobbet for å få trafikksikring i Bekkjarvikveien.

Les hvorfor hos Åsane Tidende

Holder Bekkjarvikveien mål som skolevei? Er det andre veier som skriker etter bedre sikring? Si din mening i kommentarfeltet under:

UHELL 2: August 2008 må seks passasjerer hjelpes ut av en buss som kjører utfor veien. Bare flaks gjorde at kjøretøyet ikke veltet over en hekk og et dukkehus med to små jenter få meter unna.
Thomas Gangstøe
UHELL 1: November 2005 kjører en buss i grøften i Bekkjarvikveien. Nysnø dekket asfaltkantene, og sjåføren fikk dermed hjulene utfor den smale veien.
Thomas Gangstøe
I OPPLØSNING: Flere steder er veien i oppløsning, og asfalten glir ut.
Thomas Gangstøe