Vinnerbildet kommer fra Magne Tveit, som imponerte juryen med sin fullstendige mangel på komposisjon: Nissen har fått hodet kuttet av, de to jentene i forgrunnen har ryggen til, og det er et stort hav av parkett til høyre i bildet. Med andre ord ikke noe man bør forstørre og ramme inn.

Bildet er sendt inn av Kristine Malkenes Tveit, som kan forklare litt av hva som gikk galt:

— Det er jeg som er nisse på bildet. Mannen min skulle forsøke å ta bilde, men han så ikke i søkeren. Istedet så han gjennom det hullet der blitzen popper opp, sier hun.

Ekteparet Tveit vinner dermed et gavekort pålydende 1000 kroner i en fotobutikk i Bergen.

Se alle bildene vi fikk inn her.

2. Plass

Andreplassen går til Silje Mjåseth, som ikke får noen annen premie enn å bli hengt ut her. Juryen var enige om at meste hadde gått galt på dette bildet.

Spesielt de overeksponerte matrestene på bordet i forgrunnen gjorde at dette bildet hevdet seg sterkt i konkurranse mot bergensernes styggeste julebilder.

3. plass

På en tredjeplass finner vi fotograf Hanne Digen, som har sendt oss et litt skjevt bilde fra julefeiringen. Det som gjør bildet ekstra spesielt i våre øyne, er lyseslukkeren som gjør sin entré fra venstre side. "Tante sin lyseslukker", skriver Digen selv i mailen hun sendte sammen med bildet.

Juryen bestod av to bt.no-journalister og en fotograf. Vi takker alle som har delt julebildene sine med oss!

FØRSTEPLASS: Ingen under, ingen ved siden. Måten fotografen på nennsomt vis har kuttet hodet av julenissen er sublimt, mener juryen.
FOTO: MAGNE TVEIT
ANDREPLASS: En fortreffelig julescene hvor fotografen blir behørig ignorert. Ekstra pluss for kombinasjonen over/undereksponering i samme bilde.
Silje Mjåseth
TREDJEPLASS: Lyseslukking på julaften.
Hanne Dingen
HEDERLIG OMTALE: Dette bildet var for bra til å nå til topps/bunns i kåringen, men juryen føler at lille Jacobs uttrykk fortjener omtale.
Toril Holm Berg