Froskemennene i Rugdeveien er blitt fanget opp av medier og blogger over hele verden. Mange har fått seg en god latter, men det er også noen som tolker stuntet som mer enn en spøk. Se bildene i Google View her!

The Huffington Post ser det i sammenheng med økende mistillit til Google i Europa.

En av avisens lesere ville uttrykker seg slik:

«Hurra for dem! Dette er hva vi alle bør gjøre for å protestere mot selskapets invaderende praksis. Et ufarlig, men gripende budskap fra to illsinte nordmenn.»

En annen:

«De første skuddene i revolusjonen — av folk i dykkeutstyr! For en verden...»

**_Les også:

— Iran stenger Gmail_**

Overrasket

Paul Åge Olsen er en av de ferske Google-kjendisene. Han befinner seg for tiden i Kasakhstan, og har fulgt nyhetsbildet fra PC-en sin.

— Dette har jo vokst ut av alle proporsjoner. Det skulle være en liten gøy sak for oss selv og kanskje andre som bodde i gaten. Det er rart å se at den lille spøken får folk over hele verden til å le, sier Olsen.

Selv om de tilsynelatende jager Google-bilen med lystergafler avviser han blankt at det var ment som en protest mot selskapet.

— Nei, vi kjenner jo sjåføren av Google-bilen, og ville aldri gjort noe for å skade selskapet, sier han.

Andre får overta

Det hagler også med positive kommenterer om nordmenn etter at dykkerbildene har gått sin seiersgang i ulike medier. Noen vil flytte hit, noen etterlyser Grieg-musikk i bakgrunnen og noen påpeker at Norge har gode helseordninger.

— Vi kan jo være noen spøkefugler av og til, men vi har aldri gjort noe av dette kaliberet før, sier Olsen.

- Hvordan skal dere toppe dette nå da?

— Google-bilen kommer jo tilbake for å fotografere flere steder i Norge. Men da får noen andre overta. Vi kommer ikke til å følge etter bilen.

Jakter med gaffel

Den andre dykkeren, Børre Erstad, jobber som havbruksbiolog, og det var han som fikk Olsen interessert i dykking. Heller ikke han tenkte på stuntet som noen protest.

— Det var bare ment som en vits, og det var ikke planen å komme i verdensmediene. Men det har vært kjempegøy og responsen har bare vært positiv, sier han.

Når de to kompisene ikke jager kamerabiler, setter de heller de lange gaflene sine i steinbit og breiflabb på bunnen av havet.

— De ligger der på bunnen og tror at ingen kan se dem. Det er en fantastisk verden under vann, og det er rart at ikke flere prøver, sier den ferske dykker-fotomodellen Paul Åge Olsen.

Mer moro

Flere bt.no-lesere har tipset om andre finurligheter i Street View i Bergen.

Ved Krohnegården kan en se en hjort (den er litt dobbel på grunn av dårlig overlapping). Dette må vel være en ekte krohnhjort?

FOTO: GOOGLE STREET VIEW

Denne stjernebilen dukker opp både på Torvfjellet i Åsane og i Langarinden på Nattland.

FOTO: GOOGLE STREET VIEW

Frykter du en Google-invasjon?

REVOLUSJON?: Her jager dykkerne Google-bilen i Rugdeveien. FOTO: GOOGLE STREET VIEW