1. Hva var det som skjedde?

Klokken 11.20 onsdag tok to væpnede og maskerte menn seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. De skjøt og drepte 12 personer, og skjøt også mot politiet utenfor bygningen. Deretter forsvant de fra stedet. Fluktbilen ble funnet lenger øst i Paris.

2. Hvem stod bak?

Politiet har etterlyst to brødre, Cherif (32) og Said (34) Kouachi, som er mistenkt for terrorangrepet. De er fortsatt på frifot. I tillegg meldte Hamyd Mourad (18) seg for politiet onsdag. Han skal ikke ha deltatt i skytingen, men kjørte trolig fluktbilen. Mye tyder på at motivet for angripet er bladets publisering av Muhammed-karikaturer. Vitner skal ha hørt angriperne rope "Vi har hevnet profeten".

3. Hvem ble drept?

Redaktøren i Charlie Hebdo ble drept, i tillegg til flere av bladets tegnere. Også redaktørens livvakt og en annen politimann ble drept. Se oversikten over ofrene her.

4. Hva er Charlie Hebdo?

Charlie Hebdo er et velkjent og kontroversielt satirisk magasin i Frankrike. Bladet er berømt og beryktet for å trykke karikaturer av religiøse skikkelser, blant andre profeten Muhammed og Jesus. I 2011 ble bladet utsatt for et bombeangrep, like etter at det annonserte nye tegninger av Muhammed. Bladet vant nylig en rettssak etter å ha blitt saksøkt av en katolsk organisasjon.

5. Hva gjør politiet for å finne de skyldige?

Det siste døgnet har tusenvis av politifolk drevet klappjakt på brødrene Kouachi. En rekke personer i deres omgangskrets har blitt avhørt, og politiet har ransaket leilighetene deres. De mistenkte antas å være tungt bevæpnet. Brødrene ble sist sett på en bensinstasjon utenfor Paris.

6. Hvordan reagerer folk i Frankrike?

Solidaritetsampanjen "Jeg er Charlie" har spredd seg raskt både i Frankrike og resten av Europa. Mange legger ut plakater med teksten "Je suis Charlie" i sosiale medier. På Place de la Republique i Paris samlet hundretusener seg onsdag kveld.

7. Hva skjer akkurat nå?

France 3 melder at brødrene befinner seg i et hus i Crépy-en-Valois, i regionen Oise. Franske spesialstyrker har rykket ut. Følg situasjonen løpende i vår direktedekning.