Det var trangt rundt bensinpumpene da BT var innom (og tanket opp bilen) på Uno X-stasjonen i 17.30-tiden lørdag ettermiddag.

Gamle rånebiler. Bestefar sin ti år gamle Corolla. Amerikanske bensinslukere så store at de nesten skygger for solen. Og japanske mikrobiler så små at de nesten ikke eksisterer. Lørdag var alle aspekter av bilparken å se på den selvbetjente Uno X-stasjonen i Sandviken. Årsak: et skilt med de magiske tall ut i mørket: 6.99!

— Strålende tiltak!

— Strålende, smiler Kenneth Erdal og samboer Lisbeth Larm, som akkurat har trykket bensinslangen inn i sin lille Nissan Micra.

De har gjort det til en vane å kjøre en avstikker ned i Sandviksveien for å sjekke prisen på den ubemannete stasjonen. Og lørdag kveld var det full uttelling for Sandsli-paret.

— Når sant skal sies, så var vi innom og fylte her fredag også. Da var prisen en krone lavere enn bensinstasjoner flest, sier Erdal.

For dem som lurer på om mikroskopiske Nissan-biler bruker så mye bensin, er det altså parets andre bil han nå fyller opp.

— Heldigvis hadde vi ikke fylt på min bil, smiler samboer Lisbeth.

I baksetet sitter Pia Marie (12), på vei til besteforeldrene i Åsane.

— Pia Marie sa akkurat at det var den billigste bensinen hun har sett i hele sitt liv. Det kan jo stemme, sier en fornøyd Kenneth Erdal.

Kan spare 260 kroner

Når BT stikker innom Shell-stasjonen i Håkonsgaten for en stikkprøve, koster en liter 95-oktan 9.57 kroner - 2.58 kroner dyrere pr. liter.

Da kan det bli penger å spare. En av bilene som venter i pumpekø, er en diger amerikansk firehjulstrekker av typen Dodge Durango. Hvis den 102 liters bensintanken var bortimot tom og bilen ble fylt helt opp, ville eieren spare over 260 kroner på én tankfylling. Dette i forhold til prisen på Shell i Håkonsgaten.

Men det gjelder å skynde seg.

— Tilbudet skal gjelde frem til ca. klokken 12.00 søndag, sier Are Salomonsen, markedsansvarlig på Uno X-stasjonen i Sandviken.

TRENGSEL: Det var tilløp til trengsel da Uno X-stasjonen i Sandviken kuttet bensinprisen til 6.99 i går. Her fyller Lisbeth Larm og Kenneth Erdal opp Micra'en sin, mens Pia Marie (12) venter i bilen.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ