Hvilket forslag er din favoritt? Diskuter i bunnen av artikkelen!

Prosjektene «Helleren» og «Sydvest» ble begge vinnere av plan— og designkonkurransen for ny videregående skole og hovedanlegg for svømming og stuping på Nygårdstangen.

Dermed gir den ene av de to illustrasjonene på denne siden et godt bilde av hvordan området vil se ut om fire år. Hvilket av de to forslagene det blir, er imidlertid ikke avgjort.

Skal forhandle med vinnerne

Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune skal nå forhandle med vinnerne for å finne ut hvem som skal få oppdraget.

– Juryen har kommet med en del kommentarer til forslagene. Hvordan prosjektene kan tilpasses juryens merknader, blir svært viktig i forhandlingene, forteller eiendomssjef i Hordaland fylkeskommune, Helge Haavardtun.

Arkitektfirmaenes kapasitet til å gjennomføre prosjektet vil også bli vurdert, og økonomi er som alltid en del av bildet.

– En totalvurdering avgjør hvem som får jobben, sier Haavardtun.

Skal stå ferdig høsten 2011

Siden 31. oktober har en jury på åtte personer vurdert de seks forslagene som har kommet inn. Flere detaljer fra juryens vurderinger vil ikke bli offentliggjort før det er endelig bestemt hvem som får oppdraget, noe Haavardtun regner med at skjer i løpet av januar neste år.

Den videregående skolen og det nye svømmeanlegget skal stå ferdig høsten 2011.

Hvilket forslag er din favoritt?

«HELLEREN»: Her er skolen og svømmehallen samlet i ett stort bygg. Bak prosjektet står det danske arkitektfirmaet KHR, i samarbeid med EKJ.
«SYDVEST»: I dette forslaget er skolen plassert i sørvest og svømmeanlegget i nordøst, med et fellesareal mellom. Bak prosjektet står arkitekt Stein Halvorsen og en rekke samarbeidspartnere.